MENY

Forkurs for ingeniører

Vil du bli ingeniør, men mangler formell kompetanse i ett eller flere fag? Da kan fullt forkurs for ingeniørutdanningen ved Universitetet i Stavanger være løsningen for deg.
Ingeniørstudenter i gruppearbeid foran pc. Bildet illustrerer forkurs for ingeniørutdanningen ved Universitetet i Stavanger.

Forkurs for ingeniører- og sivilingeniørutdanning er for deg med yrkesfaglig videregående utdanning (fagbrev), uten studiespesialisering.

Høy arbeidsinnsats er en forutsetning for å lykkes med kurset, men det er også en kjent sak at det er en sammenheng mellom trivsel og faglig prestasjon.

Som forkursstudent vil du bli inkludert i alle studenttilbud, og være en del av vårt studiemiljø.

Det er fire obligatoriske samlinger i løpet av kurset. Disse legges til fredag/lørdag og studenten kan selv velge hvilken han eller hun ønsker å møte på.
 

Datoer for obligatorisk oppmøte studieåret 2019/2020: 

Høst 2019: 4./5. oktober og 6./7. desember.

Vår2020: 20/21 mar og 17/18/24/25 april
 

Eksamen

Fullt forkurs inneholder fagene: Matematikk, Fysikk, Norsk og Teknologi og samfunn. Eksamen er nasjonalgitt.

Eksamen avholdes ved UiS. Reisekostnader eller andre kostnader i tilknytning til eksamen må du dekke selv. Ekstern eksamen må søkes om på forhånd, denne må du selv betale.

Forkurset kvalifiserer for opptak ved bachelor- og masterstudiet i ingeniørfagutdanning.

Søkere som har generell studiekompetanse kan ikke få opptak til fullt forkurs, men kan søke opptak på realfagskurs helårig eller realfagskurs halvårig.
 


Kilde: CP Publisert 19.03.2020