MENY

Realfagskurs helårig

Har du generell studiekompetanse, men mangler spesielle opptakskrav til ingeniør eller realfagsstudier? Da kan realfagskurset ved Universitetet i Stavanger være løsningen for deg.
Undervisning realfagskurs UiS

Realfagskurset er for deg som har generell studiekompetanse, men som mangler fordypning i matematikk (R1/R2) og/eller fysikk (FY1) fra videregående skole. Med generell studiekompetanse og realfagskurs kvalifiserer du for opptak til bachelor og 5- årig master/ sivilingeniør.

Realfagskurset i matematikk og fysikk kan du også ta på ett semester

Fleksible løsninger

Kurset kan kombineres med jobb. Undervisningen foregår normalt på ettermiddagstid, og vi tilbyr fleksible nettløsninger. Alle forelesningene streames og kan sees når og hvor du vil. I matte og fysikk har vi utviklet et filmbibliotek, hvor det gjennomgås grunnleggende ferdigheter i fagene. Vi anbefaler likevel å være tilstede i undervisningen for å best læringsutbytte. Høy arbeidsinnsats er en forutsetning for å lykkes med kurset.

Som realfagsstudent vil du bli inkludert i alle studenttilbud og være en del av vårt studiemiljø.

Hvis du har yrkesfaglig utdanning, men mangler generell studiekompetanse kan du søke opptak til Forkurs for ingeniører for å kvalifisere deg for ingeniørutdanning.

Det er fire obligatoriske samlinger i løpet av kurset. Disse legges til fredag/lørdag og studenten kan selv velge hvilken han eller hun ønsker å møte på.

Foreløpige datoer for høstsemesteret er: 4./5. oktober og 6./7. desember.

Eksamen

Realfagskurset inneholder fagene matematikk og fysikk. Eksamen er nasjonalgitt og avholdes ved UiS. Reisekostnader eller andre kostnader i tilknytning til eksamen må du dekke selv. Ekstern eksamen må søkes om på forhånd, denne må du betale selv.

 

 

 

 

 


Kilde: CP Publisert 07.03.2019