Teknisk samfunnssikkerhet
- Obligatoriske emner
- Risiko og samfunnssikkerhet År 1 / Semester 1
-
Emnet introduserer studentene for sentrale begreper innen faget risikostyring og samfunnssikkerhet. Kurset tar utgangspunkt i både teknisk-naturvitenskapelig og samfunnsvitenskapelig forståelse av begrepene og viser hvordan teoriene er komplementære med hensyn til å forstå risikoanalyse, risikoregulering og sikkerhet i samfunnet.
Les mer om Risiko og samfunnssikkerhetStudiepoeng: 10
Faglærer:
Kenneth Arne Pettersen Gould
- Krisehåndtering År 1 / Semester 1
-
Emnet er obligatorisk for alle som tar mastergradsstudiet i samfunnssikkerhet, og er samtidig introduksjonskurset til fordypning i krisehåndtering i studiet. I emnet presenteres grunnleggende kjennetegn ved kriser og sentrale teorier og utfordringer i krisehåndtering.
Emnet vil også være spesielt nyttig for studenter som studerer risikostyring, helsefag, økonomi, endringsledelse, menneskerettigheter, samfunnsansvar og bærekraftig utvikling.
Les mer om KrisehåndteringStudiepoeng: 10
Emneansvarlig:
Bjørn Ivar Kruke
- Sannsynlighetsregning og statistikk 2 År 1 / Semester 1
-
Gjennomgang av grunnleggende begrep i sannsynlighetsregning. Gjennomgang av en rekke vanlig brukte sannsynlighetsfordelinger. Kort introduksjon til ekstremverdistatistikk. Litt om estimering, spesielt sannsynlighetsmaksimeringsprinsippet, og konfidensintervaller i ulike situasjoner. Kort introduksjon til Bayesiansk statistikk.Stokastiske prosesser, spesielt Poissonprosesser og Markovprosesser. Teori og områder for bruk for de ulike metodene blir gjennomgått.
Les mer om Sannsynlighetsregning og statistikk 2Studiepoeng: 10
Emneansvarlig:
Tore Selland Kleppe
- Infrastruktur og sårbarhet År 1 / Semester 2
-
Emnet er obligatorisk for alle som tar masterstudiet i samfunnssikkerhet. Emnet er samtidig et introduksjonskurs til fordypningsretningen.
Les mer om Infrastruktur og sårbarhetStudiepoeng: 10
Emneansvarlig:
Kirsti Russell Vastveit
- Risikobasert styring År 1 / Semester 2
-
Gi en innføring i ulike teorier og modeller i sikkerhetsstyring og ulike teknikker i risiko - og sårbarhetsanalyse. Kurset skal gi erfaring i utvikling av ulike krav til sikkerhet og bruk av risiko- og sårbarhetsanalyser og andre typer analyser i styring av sikkerhet i organisasjoner og samfunn.
Les mer om Risikobasert styringStudiepoeng: 10
Timelærer:
Geir Sverre Braut
- Tekniske sikkerhetssystemer År 1 / Semester 2
-
Basert på den brede definisjonen av beredskap: "Alle tekniske, operasjonelle og organisatoriske tiltak som hindrer at en inntrådt faresituasjon utvikler seg til en ulykkessituasjon, eller som hindrer eller reduserer skadevirkningene av inntrådte ulykkessituasjoner", vil studiet konsentreres om teknologiske beredskapssystemer. Vekten legges på beskyttelse av kritisk infrastruktur i samfunnet og kan finnes på alle nivåer; mikro-, meso- og makronivå. Tekniske sikkerhetssystemer inkluderer systemer som er spesielt designet for sikkerhetsformål, men også tekniske systemer hvor sikkerhet er en integrert del.
Les mer om Tekniske sikkerhetssystemerStudiepoeng: 10
Emneansvarlig:
Ove Njå
- Oppgaveseminar År 2 / Semester 3
-
Emnet skal gi kandidaten et best mulig grunnlag for å begynne og gjennomføre skrivingen av mastergradsoppgaven. Hovedmålet med emnet er å utvikle prosjektskisse og forskningsdesign for oppgaven.
Les mer om OppgaveseminarStudiepoeng: 0
Faglærer:
Ole Andreas Hegland Engen
- Masteroppgave i teknisk samfunnssikkerhet År 2 / Semester 3
-
Masteroppgaven er et selvstendig arbeid der du skal bruke de kunnskapene som er opparbeidet gjennom studiet til å løse en gitt oppgave. Gjennom denne oppgaven skal du vise evner og kvaliteter som kommende sivilingeniør.
Oppgaven skal normalt utføres i siste semester av masterstudiet.
Les mer om Masteroppgave i teknisk samfunnssikkerhetStudiepoeng: 30
Faglærer:
Bjørn Ivar Kruke
- Emner ved UiS 3. semester
- Teknisk sikkerhet År 2 / Semester 3
-
Forelesningene gis på engelsk. Kurset beskriver hendelseskjeden fra lekkasje til brann/eksplosjon.
Les mer om Teknisk sikkerhetStudiepoeng: 10
Emneansvarlig:
Jan Roar Bakke
- Beredskapsanalyse og -planlegging År 2 / Semester 3
-
Offentlige og private virksomheter pålegges å etablere en tilstrekkelig beredskap i forhold til den virksomhet de driver. Hensikten med dette emnet er å gjøre deltakerne i stand til å analysere og planlegge en beredskap som setter personer og organisasjoner i stand til å håndtere ulykker, kriser og andre uønskede hendelser ut fra egne krav og krav fra andre aktører.
Les mer om Beredskapsanalyse og -planleggingStudiepoeng: 10
Faglærer:
Eivind Lars Rake
- Granskingsmetodikk År 2 / Semester 3
-
Emnet inngår som anbefalt valgemne i 3. semester i mastergradsstudiet Samfunnssikkerhet ved Det teknisk- naturvitenskapelige fakultet. Studenter i Samfunnssikkerhet ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet kan søke om opptak. Samlet antall studenter kan maksimalt være inntil ca 30. Det må minst være 15 oppmeldte studenter hvis emnet skal arrangeres det aktuelle semesteret. Emnet kan eventuelt legges til rette slik at engelskspråklige studenter kan følge undervisningen.
Les mer om GranskingsmetodikkStudiepoeng: 10
Emneansvarlig:
Willy Solberg Røed
- 3. semester utveksling
- Utveksling - 30 SP År 2 / Semester 3
Dette er studietilbudet for studieår 2019-2020. Endringer kan komme.