MENY

Musikkproduksjon og opptaksteknikk – ettårig videreutdanning

Studiet vektlegger innspilling av musikk i akustiske områder, med fokus på jazz og klassisk musikk, og gir praktiske muligheter for viderekomne studenter til å forbedre sin lydutdanning og erfaring.
Bildet viser en student på Musikkproduksjon og opptaksteknikk. Høsten 2018 har fakultetet oppgradert utstyrsparken.

Om studiet

Studiet (60stp) er en unik utdanning for personer med en spesiell interesse for musikkteknologi, opptak og lydproduksjon. Gjennom studiet får man allsidig praksis, med særlig et fokus på akustisk musikk. Man lærer om ulike opptaksteknikker og bruk av verktøy til innspilling av musikk under live konserter og i studio. Praksisarenaene er mangfoldige og fakultetet har på vegne av utdanningen etablert et svært godt samarbeid med samarbeidspartnere som Stavanger konserthus, Stavanger Symfoniorkester, Stavanger Jazzforum m.fl.

Hvem passer det for?

Denne videreutdanningen er et studium for deg som har spesiell interesse for musikkteknologi, opptak og lydproduksjon. Her får du praksis sammen med profesjonelle ensembler og musikere fra hele verden.

Studiet henvender seg spesielt til musikkarbeidere eller musikere med ulike erfaringer i feltet. Undervisningen fordeles mellom individuell rådgivning, gruppearbeid i klasserom og praksis.

Under studiet får du erfaring med hvordan du best kan jobbe med forskjellige musikksjangre, og bidra i ulike musikkproduksjoner.

Internasjonal profil

Studiet har en internasjonal profil, med et begrenset antall kvalifiserte deltakere. All undervisning vil foregå på engelsk, og det er derfor et krav til gode engelskkunnskaper

Studiet oppfordrer studentene til å jobbe med en rekke musikksjanger, og kan fungere som et alternativ til tradisjonell studio praksis.

Internasjonale studenter, inkludert ERASMUS utvekslingsstudenter, er velkomne og oppfordres til å søke. All undervisning er på engelsk, og studenter fra Afrika, Asia, Australia, Europa, Nord og Sør Amerika, samt de fra Skandinavia, har vært med i musikkproduksjon på UiS.

Oppgradert teknisk utstyr

Høsten 2018 har fakultetet oppgradert utstyrsparken med Audient ASP8024HE miksepult og to DAD AX-32 med 48 kanaler A/D/A.

Har du spørsmål kan du ta kontakt med Mark Drews, e-post mark.drews@uis.no

Følg studentenes hverdag 

På siden Universitetet i Stavanger Musikkproduksjon og opptaksteknikk  kan du se flere bilder og videoer fra undervisningen og få et bedre innblikk i studiehverdagen.


Kilde: CP Publisert 15.04.2020