MENY

Økonomi og administrasjon

Vil du ta en utdanning som gir deg mange spennende muligheter? Har du lyst å jobbe med mennesker, tall og data? Studer økonomi og ledelse!

Bachelorstudiet Økonomi og administrasjon gir deg innføring i fag som strategi, ledelse, regnskap og bedriftsøkonomi, markedsføring, matematikk, statistikk, investeringer og samfunnsøkonomi.

Du får gjennom studiet øve opp evnen til kritisk og systematisk tenking og forståelse for økonomiske problemstillinger. For å gi det beste grunnlaget for de analytiske delene av studiet, får du grunnleggende innsikt i matematiske og statistiske metoder.

Innholdet i studieprogrammet bygger på et nasjonalt samarbeid som gir deg muligheter for videre utdanning på masternivå, for eksempel siviløkonomstudiet  eller regnskap og revisjon ved Handelshøyskolen UiS. 

Det tilbys en rekke valgemner i 5. semester fra de forskjellige fagområdene.

Det er behov for økonomer i alle fagfelt, og dette studiet er perfekt for deg som ønsker gode og allsidige muligheter på arbeidsmarkedet. Etter endt utdannelse vil du være kvalifisert til økonomiske og administrative arbeidsoppgaver i privat næringsliv, organisasjoner og offentlig sektor. 

I framtiden vil vi få bruk for en ny type økonomer – samspillsøkonomerI tillegg til å ha kunnskap om grunnleggende økonomiske sammenhenger må samspillsøkonomen forstå folk og atferd, og bruke analytiske verktøy til å behandle store mengder data. En samspillsøkonom vil forutsi og forstå atferd og kunne presentere dette til beslutningstakere og ledere i sin organisasjon.

Les mer:

Du er kanskje også interessert i:

 


Kilde: CP Publisert 17.01.2020