MENY

Biologisk kjemi - bachelor

I en verden hvor befolkningen øker drastisk står vi overfor store utfordringer. Biologisk kjemi fokuserer på tre områder: helse, mat og miljø.
To UiS-studenter i biologisk kjemi jobber sammen i laboratorium.

Biologisk kjemi er læren om organismenes samspill med miljøet og de stoffene og prosesser som skjer i forskjellige organismer. Denne kunnskapen kan brukes til å forstå og behandle sykdommer, til å produsere trygge og sunne matvarer og til å utvikle et bærekraftig miljø.

Studiet passer deg som har interesse for biologi, kjemi og naturfag. Du bør ha anlegg for å forstå naturfaglige problemstillinger og ha evne til analytisk og strategisk tenking.

Forskningsbasert utdanning

Med en utdanning i biologisk kjemi fra UiS kan du arbeide med forskning og analyse, eller utvikle livsviktige hormoner og vaksiner. Genteknologi, forskning på alternative energikilder og forurensing av naturen kan være andre spennende  oppgaver du har i vente som biokjemiker.

Utdanningen er forskningsbasert og ligger på et høyt faglig nivå internasjonalt, og du får muligheten til å velge fordypning i både grunnleggende kjemiske og biologiske fag.

Les mer: Se Inge og Magne lage knallgass

Du er kanskje også interessert i:


Kilde: CP Publisert 21.02.2018