MENY

Biologisk kjemi – master

Ønsker du å forstå biokjemiske prosesser i levende organismer? Da bør du vurdere en master i biologisk kjemi med spesialisering enten i kjemi eller molekylærbiologi.
Professor Lutz Eichacker presenterer et virtual reality-verktøy for å undervise biokjemi under EdTech / Nordic Edge Expo

Som masterstudent i biologisk kjemi vil du få muligheten til å delta i et anerkjent forskningsmiljø som er helt i front på området.

Studiet er lagt til rette for at norske og internasjonale studenter kan studere sammen. Forelesningene er derfor på engelsk. Information in English.

Studiet er toårig og bygger på en bachelorgrad innen biologisk kjemi eller kjemi og miljø. Første semester tar du emner innen biofysikalsk kjemi, analytisk instrumentering og et praktisk kurs i molekylærbiologi.

Spesialiseringer: Molekylærbiologi eller kjemi

Ved start av andre semester, velger du mellom to spesialiseringer: molekylærbiologi eller kjemi. Emnene avhenger av hvilken retning du velger, men det vil være praktisk arbeid på laboratoriet. Siste året brukes til et forskningsprosjekt som går over ni måneder. Dette kan utføres på laboratoriene ved UiS eller ved en samarbeidsinstitusjon.

I studiet lærer du å beherske moderne eksperimentelle og teoretiske metoder for å kunne løse problemstillinger på det molekylære og cellulære plan innenfor biologi og kjemi. Under studiet vil du tilegne deg grundig kjennskap om temaet du velger å spesialisere deg i. Du vil i tillegg lære mer om vitenskapelig presentasjonsteknikk og rapportering.

De som spesialiserer seg innen molekylærbiologi, vil lære mer om biologiske prosesser innen levende organismer og kan ta valgemner innen matvitenskap, miljøbioteknologi eller patologi.

De som velger kjemi, vil fokusere på organisk kjemi og ta emner innen spektrometri, vannkjemi og separasjonsteknologi.

Du er kanskje også interssert i:


Kilde: CP Publisert 29.11.2019