MENY

Matematikk - årsstudium

Synes du matematikk er spennende og morsomt? Har du en spesiell interesse for tall? Er du i tillegg systematisk og teoretisk anlagt? Da kan årsstudiet i matematikk ved Universitetet i Stavanger være noe for deg.
Tavle med matematiske formler, forklart av foreleser. Bidet illustrerer årstudium i matematikk ved Universitetet i Stavanger.

Studiet gir deg en innføring i utvalgte, sentrale tema i ren og anvendt matematikk, og gir deg en solid basis for videre studier i realfag. Du vil få innføring i matematikkens historie, tallteori, gruppeteori, lineær algebra, statistikk og diskret matematikk. Etter studiet vil du ha mer kunnskap om sentrale klassiske områder innen matematikk.

Dette studiet passer deg som ønsker å implementere matematikk i bachelorgraden din, for lærerstudenter som ønsker matematikk i undervisningsfeltet, for lærere i ungdomsskole eller videregående skole som vil oppgradere matematikkompetansen sin, eller for deg som bare ønsker å lære mer matematikk.

Deltid 2 år

Om du ønsker, er det mulig å ta studiet over to år da det er sammensatt av flere mindre emner med separate eksamener. Det gir også deg som er i jobb mulighet til å ta dette studiet.

Du er kanskje også interessert i:


Kilde: CP Publisert 29.11.2019