MENY

Augustana College

På nett: www.augie.edu

Ikke alt er stort i USA! Heldigvis. For kanskje er du en av dem som ønsker å kjenne den amerikanske pulsen utenfor storbyene? Muligens leter du etter "college-følelsen" i et miljø som kjennes trygt, men likevel spennende?

Da har du muligheten til å søke om et delstudium på lavere grad ved Augustana College i Sioux Falls, South Dakota, USA. Augustana er et godt rangert, privat college med nordiske røtter. Colleget har stor spennvidde både i det faglige og i det sosiale og er et såkalt Liberal Arts College. Det betyr at studentene kombinerer ulike fag. Colleget satser mer på undervisning enn på forskning, og med rundt 1800 studenter drukner du ikke i mengden og kan nyte godt av gode læringsforhold og personlig oppfølging. Videre har de sterk tilhørighet til den luthersk-evangeliske kirka. Dette preger også mye av det sosiale liv på Augustana College.

Studiemuligheter
Augustana passer særlig godt for studenter på bachelorprogrammet i idrett/kroppsøving, men er åpent for alle studenter ved UiS. Utveksling er kun mulig for lavere grads studier, men herunder er et vidt spekter av faggrener representert, og det lar seg gjøre å kombinere fag nokså fritt. Kort oppsummert kan en velge i følgende faggrupper: Accounting, art, anthropology, biology, business administration, chemistry, classics, communication, computer science, economics, education, English, gender studies, gerontology & geriatrics, government, health, history, journalism, mathematics, modern foreign languages, music, native american studies, nursing, philosophy, physical education, physics, psychology, religion, social work, sociology, special education, theatre. For nærmere informasjon, se Augustanas egne nettsider.

Om byen
Sioux Falls har 121 000 innbyggere og er en handels-, produksjons-, og distribusjonssenter for området. En dagstur unna ligger større byer som Rapid City, Minneapolis/St.Paul, Fargo, Omaha, Kansas City, Des Moines og Denver.

Campus
Campus ligger i et rolig og landlig område i Sioux Falls. Det består av 22 hovedbygninger som er spredt over 100 mål.

Augustana garanterer bolig på campus for alle utenlandsstudenter. Det tilbys "dining service" hver dag i løpet av det akademiske året som er inkludert i prisen.

Fritid
Det finnes over førti ulike studentorganisasjoner på campus, og Augustana er svært opptatt av at studentene bør ha andre fritidsaktiviteter i tillegg til studiene. Organisasjonene består av alt fra studentersamfunn, politiske og religiøse grupper, mediegrupper, kor, orkestre og band, teatergrupper, samfunnstjenestegrupper og sportsklubber etc.

Les mer