I en globalisert verden er utdypende kunnskap om engelsk språk og kultur svært vesentlig for å kunne kommunisere effektivt. Økt innsikt i språkkulturene vil gi deg bedre forståelse for vår tids verdensspråk.
Engelskspråklig litteratur både reflekterer og kommenterer samfunnet, og studentene vil gjennom romaner, poesi og drama få innblikk i og en bedre forståelse av hvordan ulike litterære tema utvikler seg i relasjon til endringer i samfunnet, både i et moderne og et historisk perspektiv.
Bachelorstudiet er bygget opp slik at studentene tar engelske grunnemner det første året (to språkemner og to litterære emner), og velger et fag 2 det andre året. Du kan velge mellom blant annet nordisk, religionsstudier, historie og (med plassbegrensinger) samfunnsfag.
Studentutveksling
Bachelorprogrammet i engelsk har en såkalt opt-out policy når det gjelder utveksling. Det vil si at det forventes at du tar ett semester ved en institusjon i et annet land, og det legges opp til at dette skal foregå i 5. semester (år 3). UiS har avtaler med en rekke institusjoner i Europa og resten av verden, så mulighetene for et flott utenlandsopphold er mange og gode. (Det er ikke obligatorisk å reise på utveksling, men studenten må selv velge denne muligheten bort).
Praksis
Språk-, historie- og religionstudenter gå ut i praksis mens de studerer ved UiS. Praksisemnet gir 15 studiepoeng, og emnet kan velges som valgfritt emne i 5. semester. Det er Institutt for kultur- og språkvitskap som står for emnet, og det er åpent for studenter innen språk, historie og religion.
Les mer
- Praksis for humaniorastudenter
- Hvordan ser en tidlig moderne engelsk håndskrift ut?
- Derfor ser du ingen voksne i "Skam".
Du er kanskje også interessert i:
- Engelsk årsstudium
- Master in Literacy studies
- Nordisk språk og litteratur bachelor
- Lektorutdanning trinn 8-13 master 5 år
- Historie bachelor
- Religionsstudier årsstudium