MENY

Nordisk språk og litteratur

Hva er et godt språk? Hvordan kan man lese og analysere tekster fra forskjellige tider og i forskjellige sjangre? Hvordan preger den moderne medieutviklingen dagens kommunikasjon? Disse spørsmålene vil du kunne besvare etter å ha gjennomført bachelorprogrammet i nordisk språk og litteratur.

I løpet av dette studiet vil du få kunnskap om forskjellige sjangre og hvordan du kan analysere dem, hvordan språk og tekst er bygd opp, og hvordan tekster og språk har utviklet seg historisk.

Studiet vil gi deg grunnleggende kunnskap om nordisk språk og litteratur, og bred analytisk kompetanse. Studiet er bygd opp slik at du i tillegg til å fordype deg i nordisk, velger et fag 2, hvor du blant annet kan velge mellom fagene engelsk, religionsstudier, historie og (med plassbegrensning) samfunnsfag.

Praksis

For første gang kan språk-, historie- og religionstudenter gå ut i praksis mens de studerer ved UiS. Det nye praksisemnet gir 15 studiepoeng, og de første studentene går i gang i januar 2019. Totalt  Det er Institutt for kultur- og språkvitskap som står for emnet, og det er åpent for studenter innen språk, historie og religion.
Les mer om studenter som er i praksis: Praksis for humaniorastudenter

 

Du er kanskje også interessert i:

 

Student ved Universitetet i Stavanger foran kunstvegg på campus.

Kilde: CP Publisert 12.04.2019