Mange UiS-bidrag i Madrid

UiS stilte med mange gode faglige bidrag under konferansen Offshore Mechanical and Arctic Engineering (OMAE) 2018.

Et av de faglige bidragene fra UiS under konferansen

Den årlige konferansen Offshore Mechanical and Arctic Engineering ble i år avholdt I Madrid, Spania fra 17-22 juni.  Det var omkring 1200 deltagere fra hele verden på konferansen, som dekker flere viktige offshore-aktiviteter, og som også har en egen seksjon for petroleumsteknologi. Dette er en meget sentral konferanse for de norske petroleumsmiljøene, som er ledende innenfor brønnintegritet.

Representanter fra Institutt for energi- og petroleumsteknologi presenterte hele ti vitenskapelige arbeider på konferansen. De dekket flere viktige, og aktuelle felt, slike som plugging av brønner, flow-modellering, bergmekanikk, automatisering  og andre brønntekniske emner.

– Tilbakemeldingene de fikk var veldig positive, og viser til at bidragene fra UiS holder et høyt vitenskapelig nivå, sier instituttleder, Øystein Arild.

Flere UiS-ansatte ledet også sesjoner under konferansen.

Stipendiater og postdoktorer som var medforfattere var: Mahmoud Khalifeh,  Muhammad Alvi,  Ekaterina Wiktorski, Milad Khatibi, Maduranga Amaratunga, Dalila Gomes, Suranga Geekiyanage, Shreyansh Divyankar and John Emeka Udegbunam.

Av de vitenskapelig ansatte var:  Dan Sui, Kjell Kåre Fjelde, Mesfin Belayneh, Jan Aasen, Rune Time, Arild Saasen og Bernt Aadnøy.