MENY

Studietilbod ved IMF

Institutt for matematikk og fysikk tilbyr fire studieprogram og våre studentar kan velge mellom meir enn 35 naturvitenskaplege emne. I tillegg tilbyr vi ph.d.-program i informasjonsteknologi, matematikk og fysikk.

 • Formler på tavle - matematikk

  Årsstudium i matematikk

  Synes du matematikk er spennende og morsomt? Har du en spesiell interesse for tall? Er du i tillegg systematisk og teoretisk anlagt? Da kan vårt årsstudium i matematikk være noe for deg.         

 • Matematikk og fysikk

  Bachelor i matematikk og fysikk

  Matematikk og fysikk utgjør det fundamentale grunnlaget for alle teknologiske og naturvitenskapelige fag. Solid kompetanse i disse to basalfagene er etterspurt i et økende antall bransjer.     

 • Student ved tavle med formler. Illustrasjon til master i matematikk og fysikk

  Master i matematikk og fysikk

  Fysikk og matematikk danner basis for all teknologisk utvikling. Studenter på masterprogrammet i matematikk og fysikk får avansert kunnskap om modellering av matematisk-fysiske system.

 • Lektorutdanning i realfag - tavleundervisning

  Lektor realfag 8.-13. trinn

  Forskjellige kombinasjoner av matematikk-, fysikk- og kjemiemner kan kombineres til en lektorutdanning i realfag, med intergrert didaktikk og pedagogikk. Er du nysgjerrig og interessert i hvordan alt henger sammen? Liker du å formidle? Da kan lektorutdanningen være noe for deg.

 • Informasjonsteknologi, matematikk og fysikk - undervisning

  Ph.d. i informasjonsteknologi, matematikk og fysikk

  Doktorgradsstudiet i informasjonsteknologi, matematikk og fysikk har fordypninger inne informasjonsteknologi, kybernetikk/signalbehandling, datateknikk, fysikk og matematikk. Doktorgradsstudiet er knyttet til forskningen innenfor hvert av disse spesialiseringsområdene.