MENY

Konferanse om digital lesing i barnehagen

Vi inviterer til konferanse for alle som er interessert i å få kunnskap og innsikt i bruken av digitale bøker i barnehagens språkarbeid.

ipad barnehånd

Digitale bøker og bildebok-apper har blitt stadig vanligere i norske barnehager. I tillegg legger rammeplanen føringer for en digital praksis. Samtidig er mange barnehagelærere og ansatte usikre på hvordan digitale bøker kan brukes i barnehagens språkarbeid på en meningsfull måte.

For tre år siden startet samarbeidet VEBB mellom 12 Stavangerbarnehager og forskere ved Lesesenteret, UiS. Målet var å utforske lesing av e-bøker og bildebokapper i barnehagen, og utvikle et verktøy som ansatte kan bruke for å vurdere hvorvidt en e-bok egner seg til samtalebasert lesing sammen med barn.

Nå er prosjektet ferdig, og vi har gleden av å invitere til avslutningskonferanse 12. februar i Stavanger!

Dette er en anledning til å bli oppdatert på viktig kunnskap om en teknologi som inntar barnehagene i stadig større grad. Forskerne i VEBB-prosjektet legger frem det viktigste de har funnet ut om bruken av e-bøker i barnehagen, og presenterer vurderingsverktøyet VEBB. Barnehagelærere som har vært med i prosjektet, vil fortelle om sine erfaringer med bruk av bildebokapper, og hvordan det har vært å delta i et forskningsprosjekt. Internasjonale forskere vil også formidle ny kunnskap om digitale barnebøker.

Vi håper å se deg på konferanse!