Masteroppgaven er et selvstendig arbeid der du skal bruke de kunnskapene som er opparbeidet gjennom studiet til å løse en gitt oppgave. Gjennom denne oppgaven skal du vise evner og kvaliteter som kommende sivilingeniør.
Oppgaven skal normalt utføres i siste semester av masterstudiet. Unntak er masteroppgaver på 60 studiepoeng som normalt skal skrives i løpet av det siste året. På dette stadiet har du vanligvis skaffet deg de fagkunnskapene som kreves for gjennomføring av en relevant masteroppgave for studieløpet ditt.
Læringsutbytte
En kandidat med fullført og bestått masteroppgave skal ha følgende læringsutbytte:
- Kan formidle omfattende selvstendig arbeid
- Kan beskrive oppgaven klart og ryddig og behersker fagområdets terminologi og uttrykksformer
- Har oversikt over gjeldende internasjonal litteratur, vitenskapelig rapportering og etiske standarder på fagområdet og kan forholde seg kritisk til ulike informasjonskilder
- Kan analysere relevante teoretiske modeller eller studier støttet av forskningsresultat
- Kan anvende og analysere relevante metodeverktøy og arbeidsmåter
- Kan utrede problemstillingen og analysere resultat og egen konklusjon i forhold til problemstilling
- Har evne til refleksjon og kritisk vurdering av eget arbeid
- Kan forsvare høy etisk atferd i faglige og andre sammenhenger og slik være en god rollemodell
Innhold
Forkunnskapskrav
Eksamen/vurdering
Vekting | Varighet | Karakter | Hjelpemidler | |
---|---|---|---|---|
Masteroppgave | 1/1 | A - F |
Forskrift om studier og eksamen ved Universitetet i Stavanger §2-10 Antall forsøk punkt 4:
En kandidat har som hovedregel ett forsøk på en utøvende eksamen, bachelor- eller masteroppgaven.
a) Det kan etter søknad innvilges et 2. forsøk dersom en kandidat ønsker å forbedre karakteren. I slike tilfeller kan kandidaten ikke gis anledning til å bearbeide en tidligere innlevert besvarelse, men må skrive en ny besvarelse på et nytt grunnlag.
b) En kandidat som ikke har bestått utøvende eksamen, bachelor- eller masteroppgaven kan etter søknad innvilges et 2. forsøk. I slike tilfeller kan bachelor- eller masteroppgaven leveres inn i bearbeidet form eller det kan leveres en helt ny oppgave. Denne skal da leveres innen fastsatt frist, og blir tellende som et nytt eksamensforsøk.
c) Dekan selv skal gi utfyllende regler for gjennomføring, veiledning av bachelor- og masteroppgaver. En bachelor- eller masteroppgave som ikke blir levert innen tidsfristen, blir vurdert som ikke bestått.
Les mer:
Fagperson(er)
- Emneansvarlig
- Jayantha Prasanna Liyanage
- Faglærer
- Knut Erik Bang, Idriss El-Thalji, Siri Margrethe Kalvig
- Ansvarlig laboratorieøvelser
- Johan Andreas Håland Thorkaas, Martin Bae, Thor Johan Aksland
- Instituttleder
- Tor Henning Hemmingsen
Arbeidsformer
Åpent for
Litteratur
Avhenger av type oppgave, men all litteratur som benyttes for løsning skal oppgis som referanser. Referanser er en liste over bøker, artikler, manualer osv., som det er referert til i rapporten. Det er viktig å få klart frem i oppgaven hva som er ditt bidrag og hva som er hentet fra kilder. Dersom du gjengir tekst fra for eksempel en artikkel skal leseren gjøres oppmerksom på dette. Formuleringer som: " dette avsnittet er i stor grad hentet fra ", " dette avsnittet er inspirert av " kan brukes for å kunne gi en mest mulig riktig beskrivelse av de faktiske forhold. Dersom man siterer setninger må kilden komme klart frem. Noter kilder etter hvert, det er ofte vanskelig å spore dem opp senere. Hver referanse skal inneholde tre elementer:
1.Forfatteren(e)s navn
2.Bokens/artikkelens/osv. tittel
3.Utgiveropplysninger