University of Copenhagen

København er et populært studiested for nordmenn, ikke minst på grunn av den geografiske og språklige nærheten til Norge.

Informasjon om utdanningsinstitusjonen

København universitet er det eldste universitetet i Danmark og ett av de eldste i Nord Europa. Universitetet ble grunnlagt i 1479. Det undervises på dansk, men noen av kursene er også på engelsk. Det er ca. 40.000 studenter ved universitetet.

Undervisningsspråk

Dansk eller engelsk.

Krav om språkkunnskaper

Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet på ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i dansk eller engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Karakterkrav

Ingen.

Antall utvekslingsplasser totalt

Uis har 2 plasser innen Nordlysnettverket. Merk at alle studenter ved UiS konkurrerer om de to plassene, og vi har normalt flere søkere enn plasser, så det kan være lurt å legge inn et reelt andrevalg når man søker om utveksling til København.

Informasjon om skolepenger

Ingen skolepenger.

Stipendmuligheter

Erasmus+-stipend) i tillegg til støtten fra Lånekassen.

Valg av emner

Kurskatalog

Du kan kun velge emner som er åpne for utvekslingsstudenter og som er innenfor samme fagområde som du studerer.

Studiepoeng i utlandet

30 ECTS = 30 studiepoeng.

Bolig

Som nordisk student vil du ikke få tilbud om bolig ved Københavns universitet, men heller hjelp til selvhjelp. Les mer om bolig på KU's hjemmesider.

Flere spørsmål?