Bolig under utvekslingsoppholdet

En del av forberedelsene du må gjøre før du reiser på utveksling er å undersøke hvordan du skal bo under oppholdet ditt.

Published Endret
Utveksling_bolig

Bolig i Europa

I mange tilfeller vil man få tilbud om bolig via lærestedet man reiser til. Noen har til og med boliggaranti. Andre sier at de ikke kan garantere bolig, men gir informasjon om hvor og hvordan man kan søke om bolig. De som ikke har tilbud om bolig, pleier å yte god hjelp-til-selvhjelp for hvordan du kan finne bolig på det private boligmarkedet.

Bolig utenfor Europa

På mindre læresteder er det vanlig at man kan søke om bolig som en del av søknaden om opptak. Noen få krever også at man bor på campus. Ved større læresteder, pleier UiS-studenter å finne bolig på det private markedet etter ankomst.

Ikke signer boligkontrakt før du har fått bekreftet opptak fra vertsuniversitet og visum hvis aktuelt. Vi fraråder på det sterkeste å betale depositum og signere papirer for usette boliger på det private markedet.

Hvordan finne mer informasjon?

Les institusjonsbeskrivelser under utveksling på din studieprogramside. Der finner du ofte konkret informasjon om botilbudet ved det enkelte lærestedet.  

Les studentrapporter fra studenter som har vært på utveksling før deg.

Visste du at:

Dersom du leier studentbolig gjennom SiS, kan du framleie boligen din til en annen student under utvekslingsoppholdet ditt.

Mer informasjon om utveksling