ConductIT


Dette er studieprogrambeskrivelsen for studieåret 2023-2024

Fakta

Vekting (stp)

30

Studieprogramkode

V-CONDIT

Studienivå

Halvårsstudium og kortere

Fører til grad

Heltid/deltid

Deltid

Varighet

2 Semestre

Grunnstudium

Ja

Undervisningsspråk

ConductT er rettet mot dirigenter på et viderekomment nivå. Dette er en 30 studiepoengs enhet som gjennomføres over et helt studieår altså en deltidsutdanning.

Målgruppen er dirigenter som allerede er i arbeid, og som ønsker en fleksibel tilleggsutdanning som kan kombineres med arbeid og som tillater at man kan gjennomføre mye av studiene hjemmefra. Studiet er særlig rettet mot de som har minimum bachelorgrad i utøvende musikk.

Læringsutbytte

Bokmål

Etter fullført og bestått eksamen skal kandidaten ha tilegnet seg de kunnskaper, ferdigheter og generelle kompetanse som setter vedkommende i stand til å:

Generell kompetanse:

  • vise en god forståelse for dirigentens rolle og funksjon i prøvesituasjon, konsertsituasjon og som leder og organisator.

Kunnskaper:

  • kunne sette mål for egen læring og utvikling som dirigent

Ferdigheter

  • demonstrere gode dirigenttekniske ferdigheter
  • demonstrere gode ferdigheter i innstudering og partiturforståelse

Hva kan du bli?

Studiet skal gi dirigenter en plattform for å fungere i yrkeslivet, både rent dirigentfaglig og som musikkfaglig leder i ensemblet. I dette inngår forståelsen av egen rolle i samarbeid med nærmiljøet, i det frivillige og det profesjonelle musikkliv.

Emneevaluering

Studentevaluering foregår i samsvar med UiS sitt kvalitetssystem og tilhørende tilpasninger ved Fakultet for utøvende kunstfag ved UiS.

Studieplan og emner

Opptakskrav

For opptak til ConductIT (30 studiepoeng), kreves det at lavere grads studier i utøvende musikk er fullført, fortrinnsvis et 3- eller 4- årig bachelorprogram på minimum 180 studiepoeng. I tillegg må du bli funnet kvalifisert etter videovurdering.

Språkkrav skal være oppnådd i henhold til UiS regelverk.

Unntak for språkkrav gjøres på bakgrunn av dekanvedtak.

Språkkrav

Universitetet i Stavanger har egne språkkrav for opptak til videreutdanningsstudier. All undervisning vil foregå på engelsk, og det er derfor et krav om gode engelskkunnskaper.

Søknad: Lokalt opptak.

Søknadsfrist: 1. mars