Kilimanjaro Christian Medical University College

Dra på utveksling til Tanzania hvis du har en drøm om et annerledes praksisopphold hvor du vil bli kjent med en annen kultur og utvikle deg faglig. Her vil du møte utfordrende opplevelser som vil gi deg erfaringer for livet! 

Informasjon om utdanningsinstitusjonen

Kilimanjaro Christian Medical University College (KCMUCo) ligger 4 kilometer nord for Moshi sentrum i bakken av det snødekte fjellet Kilimanjaro, Tanzania. KCMUCo ligger i tilknytning til Kilimanjaro Christian Medical Centre, som er et lokalsykehus og samtidig henvisningssykehus for over 15 millioner mennesker i Nord-Tanzania. Sykehuset er et stort kompleks med 500-800 inneliggende pasienter/dag, 630 senger (+ enkelte private enerom), 1300 ansatte og 1850 studenter.

Universitetet i Stavanger har inngått en avtale med KCMUCo, der utveksling er mulig for studenter innen master i jordmorfag på det helsevitenskapelige fakultetet.

Undervisningsspråk

Engelsk.

Krav om språkkunnskaper

Det helsevitenskapelige fakultetet krever at alle søkere må ha minimum -4- i engelsk (muntlig og skriftlig) på vitnemålet fra videregående. Studenter som ikke oppfyller kravet kan ta en IELTS eller TOEFL test.

KCMUCo har følgende krav:

  • IELTS – Samlet poengsum på 6
  • TOEFL – Internettbasert 80/ papirbasert 550

Karakterkrav

Minimum karakteren C kreves av partneren.

Alle emner, både teori og praksis, må være bestått før utreise for mastergradsstudenter.

Antall utvekslingsplasser totalt

4 plasser for studenter på master i jordmorfag.

Antall friplasser per semester

0.

Stipendmuligheter

Ingen kjente muligheter utover støtten fra Lånekassen.

Semesterorganisering

Høstsemesteret starter i oktober.

Bolig

Informasjon om bolig. Månedlig husleie i 2023: 150 USD per student i Doctors Compound.

Visum

Informasjon om visum for studenter.

Vaksiner

Følg Folkehelseinstituttets anbefalinger for hvilke vaksiner du skal ta. Som jordmorstudent bør du følge anbefalingene for «gruppe 2» i FHIs retningslinjer: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-afrika/

Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år. Normalt kreves også gulfebervaksine for innreise i tillegg til dTP-IPV, Hep A, Tyf, MenACWY. Vurder også BCG-vaksine og Rabiesvaksine. Les mer i Vaksinasjonsveilederen til FHI.

Som praksisstudent kommer du i nærkontakt med mange ulike mennesker i ulike situasjoner, og vi anbefaler vaksinering for hepatitt A og hepatitt B. Merk at hele vaksinasjonsprosessen (Hep B) kan ta opptil 6 måneder. En grunnvaksinering med tre doser fordelt på ½ år gir vanligvis livslang beskyttelse.

Sjekk også UD’s reiseinformasjon på «Helse-sider» for det spesifikke landet

MERK: Alle studenter må fremvise negativ TB test og negativ MRSA test etter tilbakekomst til Norge.

Du må gå i gang med vaksiner allerede på søknadstidspunkt. Ta kontakt med «Reisemedisinsk senter» på SUS.

Forsikring - helsefag

Norske statsborgere med lån eller stipend Lånekassen er automatisk medlem av Folketrygden. Folketrygdens stønadssystem gir i mange tilfeller ikke fullgod dekning. Du vil for eksempel ikke få dekket hjemtransport ved sykdom. Du har heller ingen ansvarsforsikring for skade som du påfører andre og du vil heller ikke få noen menerstatning dersom du skader deg utenfor undervisningstiden.

Studenter kan tegne en utvidet ansvarsforsikring som er spesielt rettet mot sykepleiestudenter som deltar på praksisopphold i utlandet.

Forsikring til Norsk Sykepleierforbund anbefales.

Informasjon om forsikring på UiS sine nettsider.

Flere spørsmål?