Oxford Brookes University

Har du drømt om å bo og studere i en av verdens mest kjente studentbyer? Avtalen med Oxford Brookes University gir deg muligheten til å bli en del av studentmiljøet i en by med lange akademiske tradisjoner.

Informasjon om utdanningsinstitusjonen

Oxford Brookes University ligger en 10 minutters busstur fra Oxford sentrum på et moderne campusområde. Det nye hovedbygget, John Henry Brookes Building, ble nylig tildelt den anerkjente Riba Architectual Award.

Universitetet arrangerer en introduksjonsuke for nye studenter hvert år med mange sosiale aktiviteter og utflukter til blant annet the Cotswolds og Shakespeare's fødeby Stratford-upon-Avon.

Universitetet i Stavanger har en åpen 'study abroad'-avtale som kan benyttes av alle UiS-studenter som finner relevante emner.

Undervisningsspråk

Engelsk.

Krav om språkkunnskaper

For studenter som går på en bachelorgrad er kravet til engelskkompetanse minimum karakter 4 på vitnemålet fra norsk videregående skole. Dette må dokumenteres i form av karakterutskrift på engelsk. Søkere som ikke oppfyller dette kravet kan ta en IELTS test. TOEFL- test er ikke lenger godtatt ved Oxford Brookes University.

Studenter som søker om å ta fag på masternivå må ta en IELTS test. Oxford Brookes University har følgende krav: IELTS overall score 6.0 - 7.0 (6.0 i "reading" og "writing" og 5.5 i "listening" og "speaking"), men dette snittet kan variere noe avhengig av fagområde.

Karakterkrav

Søkere må ha fullført minst ett studieår og ha minimum 2.8 på en skala til 4. Dette kravet tilsvarer en sterk C.

Antall utvekslingsplasser totalt

Alle studenter som tar en bachelorgrad ved UiS kan søke som "fee paying study abroad student". Studenter som tar en mastergrad kan søke på forespørsel og vurderes i hvert enkelt tilfelle av Oxford Brookes University. Lånekassen dekker ekstra utgifter til skolepenger i form av ekstra lån og stipend.

Antall friplasser per semester

Ingen.

Informasjon om skolepenger

Bachelornivå (undergraduate fee paying study abroad students).

Masternivå (postgraduate fee paying study abroad students): Her varierer skolepengene (tuition fee) avhengig av hvilke fag du søker på. Les mer om skolepenger på Oxford Brookes Universitys nettside.

Finn det som gjelder for deg på nettsiden.

Stipendmuligheter

Lånekassen har gode støtteordninger for studenter som tar deler av studiet i utlandet.

Semesterorganisering

Semester 1: Høstsemesteret starter rundt 20. september og avsluttes rundt 20. desember. Eksamensperioden er før jul.

Semester 2: Vårsemesteret begynner i midten av januar og varer til rundt 20. mai.

Akademisk kalender

Valg av emner

NB! Les "guidelines" før du begynner å lete etter fag i søkemotoren.

Emnekatalog.

Studenter som tar en mastergrad kan søke på forespørsel og vurderes i hvert enkelt tilfelle av Oxford Brookes University.

Studiepoeng i utlandet

30 studiepoeng = 60 CATS credits per semester.
Studenter som skal studere ved Oxford Brookes University i ett semester skal velge fire emner ("single modules").

Bolig

Studenter som reiser på utveksling til Oxford Brookes for ett semester får informasjon om hvordan man skal søke om bolig sammen med opptaksbrevet. Skal man være på utveksling i et helt studieår tildeles bolig automatisk.

Flere spørsmål?