Kunnskapsutvikling og forskningsdesign (BPS320)


Dette er emnebeskrivelsen for studieåret 2024-2025. Merk at det kan komme endringer.

Fakta

Emnekode

BPS320

Versjon

2

Vekting (stp)

10

Semester undervisningsstart

Høst

Antall semestre

1

Vurderingssemester

Høst

Undervisningsspråk

Engelsk

Innhold

Emnet gir en grunnleggende innføring i forskningsmetoder og design. Studentene skal lære om de ulike fasene av planlegging av et forskningsprosjekt, inkludert teori- og hypoteseutvikling, operasjonalisering, definisjon og begrunnelse av en prøvestørrelse, utvikling av en eksperimentell prosedyre, evaluering av ulike metoder og tolkning av empiri. Studentene skal også jobbe med å utvikle sitt eget forskningsprosjekt og de skal gjøre seg kjent med forskningen som foregår ved instituttet. Dette sistnevnte arbeidet vil være nyttig for å starte planleggingen av arbeidet for bacheloroppgaven deres.

Læringsutbytte

Kunnskaper

Etter fullført emne skal studenten

  • ha kunnskap om ulike vitenskapsteoretiske metoder som kan relateres til et gitt (forsknings)prosjekt

Ferdigheter

Etter fullført emne skal studenten

  • kunne skille, presisere og definere de enkelte faser i et forskningsprosjekt
  • kunne skriftlig utarbeide et forskningsprosjekt

Generell kompetanse

Etter fullført emne skal studenten

  • kunne gi og motta innspill til andres vitenskapelig arbeid

Forkunnskapskrav

Ingen

Anbefalte forkunnskaper

BPS110 Introduksjon til psykologi, BPS120 Psykologiens historie og metode, BPS130 Personlighetspsykologi, sosialpsykologi og psykologiens metode, BPS140 Biologisk psykologi, utviklingspsykologi og kognitiv psykologi, BPS210 Arbeids- og organisasjonspsykologi, BPS220 Helsepsykologi, BPS230 Pedagogisk psykologi

Eksamen / vurdering

Flervalgsprøve og hjemmeoppgave

Vurderingsform Vekting Varighet Karakter Hjelpemiddel
Flervalgsprøve 1/4 2 Timer Bokstavkarakterer
Hjemmeoppgave 3/4 Bokstavkarakterer

Hjemmeeksamen. Omfang: 3000 ord per oppgave (+/-10 %) inkludert abstrakt og litteraturliste. Referansestil: APA 7. Studentene får oppgitt et tema for oppgaven av emneansvarlig.Studenter som ikke består flervalgseksamen kan ta opp igjen eksamen i vinter-/vårsemesteret. Studenter som ikke har bestått eksamen i faget senest ved ny eller utsatt eksamen henvises til neste ordinære eksamen i faget sammen med etterfølgende kull.

Vilkår for å gå opp til eksamen/vurdering

Seminarer

Alle obligatoriske aktiviteter må være godkjent for at studenten skal kunne gå opp til eksamen. Godkjenning / ikke godkjenning av obligatoriske aktiviteter kunngjøres på Studentweb, normalt ikke senere enn 7 dager før eksamen. Studenter som mangler godkjenning av en eller flere obligatoriske aktiviteter vil bli trukket fra eksamen.

Obligatoriske aktiviteter:

  • Seminarer: Det er 75 % obligatorisk oppmøte på all seminarundervisning. Fravær utover 25 % vil ikke godkjennes som gyldig fravær, uansett årsak.

Fagperson(er)

Emneansvarlig:

Francesco Margoni

Arbeidsformer

Undervisningen består av forelesninger og seminar.

  • Til forelesningene forventes studenten å forberede seg gjennom litteraturstudier. Anbefalt litteratur angis i forelesningsplanen.
  • På seminarene behandles de forskjellige teoretiske retninger og metoder via forskjellige læringsaktiviteter. Seminarene vil særlig bli brukt som treningsarena for å gi og ta imot konkrete tilbakemeldinger på tekst relevant for mappeevaluering.

Overlapping

Emne Reduksjon (SP)
Kunnskapsutvikling og forskningsdesign (BPS320_1) 10

Åpent for

Utveksling ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Emneevaluering

Det skal være en tidligdialog mellom emneansvarlig, studenttillitsvalgt og studentene. Formålet er tilbakemelding fra studentene for endringer og justering i emnet inneværende semester.I tillegg skal det gjennomføres en digital emneevaluering minimum hvert tredje år. Den har som formål å innhente studentenes erfaringer med emnet.

Litteratur

Søk etter pensumlitteratur i Leganto