Bacheloroppgave (IDR300)
Planlegging, datainnsamling, analyse og formidling av en individuell oppgave, der arbeidet foregår under veiledning, men krever stor grad av selvstendighet fra studenten
Dette er emnebeskrivelsen for studieåret 2025-2026. Merk at det kan komme endringer.
Emnekode
IDR300
Versjon
1
Vekting (stp)
15
Semester undervisningsstart
Høst
Antall semestre
2
Vurderingssemester
Vår
Undervisningsspråk
Norsk
Innhold
Arbeidet med bacheloroppgaven skal gi studenten en fordypning i en valgt vitenskapelig problemstilling innen idrettsvitenskap/friluftsliv/PT. Studenten skal demonstrere metodiske kunnskaper og ferdigheter for å belyse problemstillingen/forskningsspørsmålet i oppgaven. Det vektlegges spesielt at studenten gjennomfører relevante litteratursøk og er i stand til å analysere og formidle teori og tidligere forskning på en strukturert og god måte. I tillegg skal studenten presentere data/empiri for deretter å drøfte resultatene i lys av foreliggende litteratur og metode(r). Omfang: 8000 ord (+-10%).
Læringsutbytte
Kunnskap
Kandidaten skal ha:
-
Utdypende kunnskap om teorier og tidligere forskning rundt et valgt fagområde/tema innen idrettsvitenskap, friluftsliv eller personlig trening.
Ferdigheter
Kandidaten skal kunne:
-
Bruke relevante og passende vitenskapelig metoder for å belyse en problemstilling innenfor fordypningsområdet.
Generell kompetanse
Kandidaten skal kunne:
-
Planlegge og gjennomføre et større selvstendig vitenskapelig arbeid.
-
Drøfte resultater opp mot teori og tidligere forskning.
-
Formidle eget arbeid muntlig og skriftlig.
Forkunnskapskrav
120 studiepoeng tilsvarende alle emner fra 1. og 2. studieår i idrettsvitenskap må være fullført innen utgangen av høstsemesteret i 3. året for å få levere bacheloroppgaven. Eller fullført 120 studiepoeng (innen utgangen av høstsemesteret 3. år), hvorav 60 studiepoeng idrettsrelaterte emner tilsvarende et årskurs i idrett/kroppsøving, i tillegg til de resterende 60 studiepoengene fra et annet fagområde (emner som er innpasset i BA-graden).
Gjennomført vitenskapsteori, metode og statistikk (eller tilsvarende emne) er et forkunnskapskrav for å få levere bacheloroppgaven.
Eksamen / vurdering
Vurderingsform | Vekting | Varighet | Karakter | Hjelpemiddel |
---|---|---|---|---|
Bacheloroppgave med muntlig fremføring | 1/1 | Bokstavkarakterer |
Omfang og formelle krav:8.000 ord +/-10%, skrift: Times New Roman 12 p, med marg, linjeavstand 1 ½ og sidenummerering. Sammendrag, innholdsfortegnelse, illustrasjoner og vedlegg kommer i tillegg til antall ord. Det brukes standard framside på bokmål eller nynorsk som inneholder: emnekode og emnenavn, studentens navn, tittel på oppgaven (norsk og engelsk), antall ord. Referanser oppgis i tråd med gjeldende retningslinjer. Oppgaven leveres som pdf-fil på Inspera.Det er åpent for samskriving ved ønske. Studentene avklarer dette med emneansvarlig før innlevering prosjektskisse.Vurdering:Bacheloroppgave (skriftlig): karakter mellom A-FMuntlig eksamen består av en individuell muntlig høring ang. oppgaven. Den muntlige eksamen kan justere karakteren gitt på den skriftlige oppgaven med inntil en karakter. Kandidater som har fått strykkarakteren F på den skriftlige oppgaven gis ikke anledning til å gå opp til muntlig eksamen.Begge vurderingsdeler må være bestått for at bacheloroppgaven kan godkjennes. Det blir gitt en avsluttende karakter.
Vilkår for å gå opp til eksamen/vurdering
- Godkjent prosjektskisse.
- Midtveispresentasjon: 10-15 minutters framlegg av status på oppgaven holdes for medstudenter og veiledere.
- To dokumenterte veiledninger.
Fagperson(er)
Emneansvarlig:
Bjørnar KjellstadliVeileder:
Nina Sømme KvarsteinVeileder:
Karsten ØvretveitVeileder:
Gaute Sørensen ScheiVeileder:
Thomas BjørnsenVeileder:
Shaher Ahmmad Ibrahim ShalfawiVeileder:
Øyvind Johannes Holtlien SalvesenVeileder:
Håvard MyklebustVeileder:
Andreas ÅvitslandVeileder:
Bjørnar KjellstadliVeileder:
Åge ViganeStudieprogramleder:
Andreas ÅvitslandStudiekoordinator:
Ivar BjørnsenArbeidsformer
Selvstendig skriftlig oppgave. Hver student har inntil 4 timer til veiledning. Plan for veiledning avtales med de respektive veiledere. Muntlig presentasjon av oppgaven midtveis og avslutningsvis.