Masteroppgave (MID500)


Dette er emnebeskrivelsen for studieåret 2024-2025. Merk at det kan komme endringer.

Fakta

Emnekode

MID500

Versjon

1

Vekting (stp)

60

Semester undervisningsstart

Høst

Antall semestre

2

Vurderingssemester

Vår

Undervisningsspråk

Norsk

Innhold

Masteroppgaven er et selvstendig vitenskapelig arbeid med relevans for det idrettsvitenskaplige fagområdet. Oppgaven leveres i utgangspunktet individuelt, men samskriving med maksimalt to personer kan vurderes etter søknad til studieprogramleder. Innholdet i oppgaven kan være rent drøftende, fortolkende eller ha en mer empirisk innretning, og være av kvalitativ og /eller kvantitativ art. Arbeidet med masteroppgaven skjer under faglig veiledning. Det gis inntil 20 timer individuell veiledning, ved samskriving gis det inntil 30 timer veiledning totalt.

Læringsutbytte

En kandidat med fullført emne skal ha følgende totale læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap

  • Ha kompetanse til å begrunne eget forskningsprosjekt med utgangspunkt i faglitteraturen og kritisk anvende relevante metoder og teorier.

Ferdigheter

  • Kunne gjennomføre et forskningsprosjekt.
  • Kunne formulere presise forskningsspørsmål og eventuelt fremsette testbare hypoteser.
  • Kunne gjennomgå forskningslitteratur på feltet og eventuelt samle inn et empirisk materiale.
  • Kunne skrive en oppgave på bakgrunn av en prosjektbeskrivelse hvor studenten viser innsikt i aktuell forskning, teorier og metoder med relevans til oppgavens problemstilling.
  • Kunne formidle eget forskningsprosjekt på en faglig forsvarlig måte.

Generell kompetanse

  • Kunne identifisere og reflektere over forskningsetiske problemstillinger.

Forkunnskapskrav

For å begynne på masteroppgaven må studentene ha gjennomført og bestått alle emnene i det første året av masterstudiet eller ha eksamensrett til ny/utsatt eksamen. Studenter som stryker til ny/utsatt eksamen vil ikke få videre veiledning eller kunne levere masteroppgaven før eksamen er bestått.

Eksamen / vurdering

Vurderingsform Vekting Varighet Karakter Hjelpemiddel
Masteroppgave med muntlig justerende prøve 1/1 Bokstavkarakterer

Omfanget på masteroppgaven er på normalt 18 000 - 35 000 ord. Ved samskriving økes omfanget til 25 000 - 40 000 ord og det forventes at studentene forholder seg til Vancouver-anbefalingene som gir praktiske og etiske retningslinjer for samskrivende forfattere.Det er mulig å søke om å få skrive masteroppgaven i artikkelformat med tilleggsdel. Artikkelen skal være på 5000 - 7000 ord + tilleggsdelen 5000 - 8000 ord. Rammen på 5000 - 7000 ord for artikkel kan fravikes hvis det valgte tidsskrift har andre begrensinger.Formelle krav: Calibri eller tilsvarende font med størrelse 12 og linjeavstand 1,5. Forside, innholdsfortegnelse, forord, litteraturliste, samt eventuelle vedlegg, inngår ikke i ordavgrensningen. APA 7 skal benyttes som referansesystem. Oppgaven skrives på norsk eller engelsk.Studenter har ikke krav på nye veiledningstimer ved nytt eksamensforsøk/nytt opptak. Innlevert masteroppgave vurderes til en foreløpig gradert karakter (A-F). Karakteren kan justeres med inntil én karakter etter justerende muntlig eksamen. Skriftlige oppgaver som vurdere til F skal ikke forsvares muntlig. Under justerende muntlig eksamen skal studenten innledningsvis gi en presentasjon av masteroppgaven på 15 minutter. Resten av tiden skal være en samtale om masteroppgaven, for eksempel om sterke og svake sider ved det foreliggende arbeid. Justerende muntlig eksamen vil vanligvis ta en time. Muntlig karakterjusterende eksamen avholdes individuelt ved samskriving.

Vilkår for å gå opp til eksamen/vurdering

Godkjent deltakelse ved veiledning, Bestått alle forutgående emner i programmet, Midtveispresentasjon

Studentene skal levere en prosjektplan for masteroppgaven på 2500 ord+/- 10%.Vurderingsordningen er godkjent/ikke godkjent. Prosjektbeskrivelsen leveres senest 15.september.

Midtveispresentasjon foregår normalt i januar. Det stilles krav til egen presentasjon, samt aktiv deltakelse med konstruktiv kritikk til medstudenter sine presentasjoner. Vurderingsordning: Godkjent/ ikke godkjent.

Fagperson(er)

Emneansvarlig:

Håvard Myklebust

Veileder:

Åge Vigane

Studieprogramleder:

Håvard Myklebust

Studiekoordinator:

Solveig Röwekamp

Studiekoordinator:

Ivar Bjørnsen

Arbeidsformer

Selvstendig arbeid med faglig veiledning.

Åpent for

Idrettsvitenskap - masterstudium
Utveksling til Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora

Emneevaluering

Det skal være en tidligdialog mellom emneansvarlig, studenttillitsvalgt og studentene. Formålet er tilbakemelding fra studentene for endringer og justering i emnet inneværende semester.I tillegg skal det gjennomføres en digital emneevaluering minimum hvert tredje år. Den har som formål å innhente studentenes erfaringer med emnet.

Litteratur

Søk etter pensumlitteratur i Leganto