Hopp til hovedinnhold

Heia Lotte!

Statsviterstudent Lotte vil jobbe i PST, enkelt og greit.

Publisert: Endret:

Lotter Becher, statsviterstudent
  • Navn og alder: Lotte Becher, 21 år
  • Hjemsted: Svelvik
  • Her bor jeg i Stavanger: Eiganes.
  • Dette studerer jeg nå: Statsvitenskap, bachelor.

Jeg studerer statsvitenskap fordi:

Jeg har alltid hatt en interesse for samfunn og politikk. Spesielt utenriks-,sikkerhets- og forsvarspolitikk. Disse områdene og flere, blir tatt opp i de ulike fagene i denne bacheloren. Ved å velge denne utdanningen bygger jeg opp en grunnleggende forståelse som er relevant med tanke på videre studier.  

Mitt favorittemne er:

Jeg likte best «Politikk, beslutninger og risiko» som vi fikk mulighet til å velge i 3.semester. Det ga oss blant annet en kort innføring i hvordan samfunnssikkerhetsarbeidet foregår.

Dette er mitt beste studietips:

Jobb jevnt gjennom semesteret. Da får du en mye bedre forståelse og det blir mye lettere å lese seg opp til eksamen igjen. Av erfaring så blir skippertak slitsom i lengden.

Slik ble jeg kjent med medstudenter på UiS:

I fadderuken ble jeg kjent med en del. Mange av disse er i min omgangskrets i dag. Et godt tips er å delta på det de ulike linjeforeningene og organisasjonene arrangerer. Mange deltar her nettopp fordi de vil bli kjent med andre.

Dette liker jeg å gjøre på fritiden:

Trene, være med venner, delta på ulike arrangementer, være aktiv i linjeforeningen Statssviterne og i YATA, som er et nettverk for unge med interesse for utenriks-, forsvars- og sikkerhetspolitikk.

Dette er typisk Stavanger:

Før jeg kom hit som student tenkte jeg at fine strender, olje, Preikestolen og Fargegata var typisk Stavanger. Noe det også er. Men etter jeg kom hit som student så tenker jeg at Beverly, eller «Bevvå» som de kaller det her, er veldig typisk Stavanger.

Dette er min drømmejobb:

En jobb i PST.

Her treffer du Lotte:

Instagram-story: @unistavanger.

Facebook-gruppe: Bli med i gruppa Studere ved UiS?

for å få svar på alle spørsmål du måtte ha!

Instagram ikon