Behov for tilrettelegging ved utveksling

Universitetet i Stavanger ønsker at alle studenter skal ha de samme mulighetene til å reise på utveksling.

Publisert Sist oppdatert

Studenter på fjelltur

Har du en funksjonsnedsetting, lese- og skrivevansker eller en vedvarende sykdom som gjør at du trenger tilrettelegging i studiesituasjonen? Ikke la dette hindre deg i å reise på utveksling.

Dersom du har særskilte behov er det viktig at du informerer både Internasjonal seksjon ved UiS og vertsinstitusjonen om dette tidlig i prosessen slik at du får best mulig tilrettelegging under utvekslingssoppholdet. Dette er spesielt viktig om du skal på praksisopphold.

Våre partnerinstitusjoner kan be om å få tilsendt dokumentasjon. Du bør høre med fastlegen din om vedkommende kan utstede dokumentasjon på engelsk. Videre er det viktig at du på et tidlig tidspunkt undersøker om du kan ta med deg nødvendige lege- eller hjelpemidler til utlandet dersom de ikke er tilgjengelige i det landet du skal reise til.

Ta gjerne kontakt med Internasjonal seksjon gjennon Utvekslingsveilederen i Digital studentekspedisjon og med din studiekonsulent dersom du planlegger å reise på utveksling.

Støtteordninger

Lånekassen

Dersom du har nedsatt funksjonsevne vil du kunne søke om et tilleggsstipend fra Lånekassen for å dekke ekstrautgifter i forbindelse med utvekslingsoppholdet.

Stiftelsen Sophies Minde

Stiftelsen Sophies Minde utlyser ett stipend som er øremerket studenter med bevegelseshemminger som tar bachelor- eller masterstudier. Stipendet kan også tildeles i forbindelse med utvekslingsopphold. Formålet med stipendet er å bidra til at flere studenter med nedsatt funksjonsevne tar høyere utdanning, samt å bidra til å lette gjennomføring av studiet.

Støtteordninger for studenter som skal på utveksling gjennom Erasmus+

Les mer om tilrettelegging for studenter på Erasmus+ utveksling.