Språkkurs gjennom Erasmus+

Når du drar på utveksling med Erasmus+ får du tilgang til gratis Online Language Support (OLS). Du kan kartlegge og forbedre språknivået ditt gjennom nettplattformen EU Academy.

Publisert Sist oppdatert

Språktest og språkkurs gjennom EU Academy

Mange av UiS sine Erasmus+-partnere tilbyr emner som undervises på engelsk, men det vil også være mulig å følge emner undervist på andre europeiske språk dersom du allerede har forkunnskaper i språket. Det finnes en rekke språkstøtteordninger - Benytt deg av mulighetene!

På EU Academy kan du ta en test for å kartlegge språknivået ditt og delta i nettbaserte språkkurs dersom du ønsker å forbedre ferdighetene dine.

Brukerstøtte og ofte stile spørsmål - OLS.

  1. Besøk OLS-plattformen på EU Academy
  2. Opprett en konto på EU Academy ved å følge stegene for pålogging i informasjonsvideoen.
  3. Velg språkfellesskapet for ditt valgte OLS-språk. Per i dag er engelsk, spansk, fransk, italiensk og tysk tilgjengelig. Du kan velge å studere flere språk inne på OLS.
  1. Klikk på en språkvurdering (placement test) for å starte en test. 
  2. Fullfør språkvurderingen. 
  3. Etter vurderingen vil du finne en rekke læremateriell som passer til ditt nivå på det nye EU Academy-dashbordet
Matmarked i Italia
Delta i lokalsamfunnet!

Støtte til språkkurs i vertslandet

For studenter som ønsker å friske opp språkkompetansen sin, er det også anbefalt å vurdere et språkkurs i det landet man skal studere i forkant av utenlandsoppholdet. Reiser man på utveksling til et studiested som har et annet undervisningsspråk enn engelsk, kan man søke Lånekassen om støtte til forberedende språkkurs. Sjekk nøye hvilke vilkår som gjelder. Det er den enkelte student sitt ansvar å fremskaffe nødvendig dokumentasjon og søke om støtte i Lånekassen.