Studentbolig i Stavanger

Hvor kan du egentlig bo som student i Stavanger? Her finner du informasjonen du trenger om boligsøkeprosessen ved UiS.

Publisert Sist oppdatert
Studentboliger, Bjergsted
Bjergsted studentboliger ligger like ved Stavanger Sentrum

Når du skal flytte hjemmefra, er det flere ting du må tenke på og ta stilling til for første gang i livet. Hvor du skal bo er en av disse. Stress, tenker du? Frykt ikke!

Her finner du informasjonen du trenger om bolig og boligsøkeprosessen som ny student ved Universitet i Stavanger.

Studentbolig gjennom SiS

Studenterskipnaden i Stavanger (SiS) eier og driver over 1600 studenthybler og leiligheter fordelt over ulike områder i Stavanger. Mange av disse ligger på campus, altså bare en kort spasertur fra universitetets områder.

Samskipnaden sine studentboliger er populære, og man bør derfor søke i god tid før oppstart (selv om du enda ikke har fått tilbud om studieplass).

Fordelen med denne typen boliger er at alt er inkludert i husleien, både strøm, nett og vaskeri. Boligene er tilpasset din økonomi, og gir deg et trygt bo- og leieforhold.

Les mer om våre ulike boliger og selve boligsøkerprosessen på SiS sine nettsider.

Privat bolig

Det er et stort privat utleiemarked i Stavangerregionen. Vi er også den av storbyene i Norge som har de billigste prisene på det private boligmarkedet. Faktisk er det 1000 kroner billigere å leie bolig i Stavanger sammenlignet med Trondheim, viser tall fra SSB.

Fordelen med privat bolig, er at du har enda større fleksibilitet når det kommer til plassering av boligen og innvendig møblering.

Er det private markedet noe for deg, kan du søke etter ledige hybler, leiligheter eller hus på finn.no eller hybel.no