Utvalgte tema innen risikostyring (RIS610)

I emnet tas opp på et viderekommende nivå utvalgte aktuelle temaer innenfor fagområdet risikostyring. Emnet tar utgangspunkt i aktuelle artikler og bøker og gjennomføres som et veiledet prosjektarbeid der studentene utarbeider et akademisk essay om forhåndsdefinerte tema.


Dette er emnebeskrivelsen for studieåret 2023-2024. Merk at det kan komme endringer.

Fakta

Emnekode

RIS610

Versjon

1

Vekting (stp)

10

Semester undervisningsstart

Vår

Antall semestre

1

Undervisningsspråk

Engelsk

Innhold

I emnet tas opp på et viderekommende nivå utvalgte aktuelle tema innenfor fagområdet risikostyring, herunder fundamentale spørsmål, risikovurdering, risikokommunikasjon og risikopersepsjon, risikohåndtering og risikosamstyring, og løsning av konkrete risikoproblemer. Problemstillingene som tas opp i emnet vil variere.

Emnet tar utgangspunkt i aktuelle artikler og bøker og gjennomføres som et veiledet prosjektarbeid der studentene jobber enkeltvis og utarbeider et akademisk essay om en problemstilling valgt av studenten fra et sett med forhåndsdefinerte temaer. Utvalget av problemstillinger tilgjengelig for studenter på studieprogrammet Master i Risk Analysis tilpasses valgt spesialisering dersom relevant. Studentene kan velge å se prosjektoppgaven i sammenheng med masteroppgaven som skal gjennomføres 4. semester.

Det vil bli avholdt samlinger (seminarer/workshoper og kurs gitt av biblioteket) underveis i semesteret. Studentene kan innen fastsatte tidspunkter levere grovutkast til skisse for løsning av oppgaver (fortolkning og plan for arbeidet), samt første utkast og andre utkast av essayet. Studentene som velger å gjøre dette vil motta skriftlig tilbakemelding på innleveringene sine samt tilbud om møte/veiledning med faglærer med utgangspunkt i de innleverte utkastene.

Læringsutbytte

Studenten skal etter gjennomgått og bestått emne:

Kunnskaper

  • ha inngående kunnskap om sentrale konsepter, teorier, prinsipper, rammeverk, metoder og/eller modeller knyttet til det utvalgte temaet innen risikostyring som studenten har fordypet seg i

Ferdigheter

  • ha evne til fordypning i et nærmere avgrenset del av fagområdet risikostyring
  • ha evne til selvstendig bearbeiding av faglig litteratur innen risikostyring, med vekt på en stringent fremstilling hvor kritisk analyse og argumentasjon er hovedelementer; dette betyr en logisk oppbygd framstilling som er kjennetegnet ved at presenterer og drøfter ulike definisjoner og perspektiver, og reflekterer over forutsetninger og resultater

Generell kompetanse

  • kunne skrive et akademisk essay, inkludert mestre litteratursøk og korrekt referering til litteraturen som er brukt

Forkunnskapskrav

Ingen

Anbefalte forkunnskaper

RAG500 Grunnleggende temaer innen risikostyring og risikovitenskap, RIS500 Risikoanalyse og -styring, RIS505 Fundamentale temaer innen risikostyring og risikovitenskap

Eksamen / vurdering

Vurderingsform Vekting Varighet Karakter Hjelpemiddel
Prosjektoppgave 1/1 Bokstavkarakterer

Studentene skal skrive et akademisk essay på maks 10 sider, inkludert et sammendrag på maksimalt en side. De forhåndsdefinerte problemstillingene blir gjort tilgjengelige i første forelesning, og studentene må innen 15 uker fra dette levere endelig versjon av essayet.

Arbeidsformer

Forelesninger, workshops med gruppearbeid, og individuelt arbeid. Studentaktiv metodikk og tett dialog mellom studentene og faglærer er bærende elementer i den pedagogiske arbeidsformen.

Emneevaluering

Det skal være en tidligdialog mellom emneansvarlig, studenttillitsvalgt og studentene. Formålet er tilbakemelding fra studentene for endringer og justering i emnet inneværende semester.I tillegg skal det gjennomføres en digital emneevaluering minimum hvert tredje år. Den har som formål å innhente studentenes erfaringer med emnet.

Litteratur

Søk etter pensumlitteratur i Leganto