Starter psykologistudier ved UiS

Høsten 2020 kan 32 studenter starte på en bachelor i psykologi ved Universitetet i Stavanger.

Published Sist oppdatert

Bilde tatt ovenfra av fem studenter som sitter rundt et bord med bøker og pc og jobber/studerer..
Psykologistudiet vil ha fordypning i både arbeids- og organisasjonspsykologi, pedagogisk psykologi og helsepsykologi. (Illustrasjon: Shutterstock)

Behovet for psykologikompetanse i arbeidslivet er stort, og UiS har lenge ønsket å etablere et studietilbud i psykologi.

– Vi er veldig fornøyde med å kunne ønske de første psykologistudentene velkommen til UiS. Vi håper på sikt å kunne øke antall studieplasser, for å svare på samfunnets behov for kandidater med psykologiutdannelse, sier instituttleder Einar Engebretsen ved Institutt for sosialfag.

Viktig studium

Dekan Gro Ellen Mathisen ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet er svært fornøyd med endelig å kunne tilby en bachelorgrad i psykologi ved UiS.

– Dette er et viktig tilskudd til våre samfunnsvitenskapelige utdanninger og vi har bygget et studium som vil utdanne kandidater som er relevante for både offentlig og privat sektor. Ved å legge inn praksis som en valgmulighet i studiet sikrer vi også samarbeid med våre studenters framtidige arbeidsgivere, sier Mathisen.

Mange yrkesmuligheter

Psykologistudiet vil ha et bredt nedslagsfelt. Studiet vil ha en anvendt profil og ha fordypning i områdene arbeids- og organisasjonspsykologi, pedagogisk psykologi og helsepsykologi.

Dette er en kompetanse som er etterspurt bla. i personalavdelinger, bedriftstjenester, NAV og sosiale tjenester.

Godt utgangspunkt for master

Studiet vil kvalifisere til masterutdanninger i psykologi og flere andre masterutdanninger. Studiet er treårig og gir 180 studiepoeng med både obligatoriske og valgbare emner.

 –Selv om ikke UiS tilbyr en master i dag, vil bachelorstudentene kunne gå videre til andre universitet som tilbyr mastere i psykologi, sier Mathisen.

Utvekslingsmuligheter

Studiet gir utvekslingsmuligheter til spennende universiteter både i Norden, Europa, USA og Australia. Det er også muligheter for å tilpasse utvekslingssemesteret til temaer innen psykologi som er av spesiell interesse, som gjør bacheloren særlig attraktiv.

Tekst: Nina Skarpsno Heide

(Først publisert 20.11.2019)