Førsommertreff for HH-UiS Alumni

Rundt 30 deltakere fikk aktivert både smakssansene og hjernecellene, da HH-UiS Alumni arrangerte et førsommertreff på Frøken Pil i Stavanger sentrum torsdag 11. juni. Temaet spant seg rundt hva som skjer nå, «etter» korona

Published Sist oppdatert

Harald Birkevold styrer debatt om UiS sin nye strategi med fra venstre, professor Ragnar Tveterås, professor Torfinn Harding, direktør Trine Stangeland fra Sandnes sparebank og rektor Klaus Mohn

Både tidligere studenter og nåværende ansatte fra Handelshøgskolen ved UiS møttes i en hyggelig atmosfære på Frk. Pil i Østervåg i Stavanger denne sommervarme torsdagskvelden. Det ble servert litt ost og spekemat og var god stemning og stor gjensynsglede ikke minst med tanke på flere måneder i isoloasjon grunnet Korona-epedimien.

Samtale med en Alumn

Førsteamanuensis ved HH-UiS, Ingeborg F. Solli og HHUiS-alumn Siv Una Hagen fra rådgivning- og systemutviklingsselskapet SOLV slo an tonen på scenen. De reflekterte rundt hvordan de siste måneders nedstengning har påvirket alles arbeidshverdag, og hvilke permanente endringer vi kommer til å se. – Ettersom vi i SOLV har korte statusmøter hver morgen, har jeg aldri hatt bedre kjennskap til hva mine kolleger jobber med. Disse statusmøtene har erstattet den uformelle praten ved kaffemaskinen, men er langt mer effektivt, forklarte Siv Una Hagen.

Om Covid-19 og endringer i arbeidslivet

Deretter entret journalist Harald Birkevold fra Stavanger Aftenblad og rektor Klaus Mohn fra UiS scenen og hadde en liten samtale om UiS og arbeidet med den nye strategiplanen for universitetet. Deretter ble de supplert på scenen av konserndirektør Trine Stangeland fra Sandnes Sparebank, professor Ragnar Tveterås fra HHUiS, professor Torfinn Harding fra NHH og HH-UiS.

De fire paneldeltakerne fikk bryne seg på spørsmål fra Harald Birkevold om fremtiden til regionen, universitetets rolle i denne utviklingen, og også hvilke konsekvenser epidemien har hatt for den økonomiske veksten både lokalt og nasjonalt.

Optimist for fremtiden?

Klaus Mohn kunne si at han var delvis optimistisk med tanke på fremtiden. - Vi skal nok tilbake til en forbrukstakt som er høyere enn i dag, men jeg tror ikke vi kommer tilbake til et forbruksnivå som er like høyt som det det var før koronaepidemien.

Videre mente UiS-rektoren at grunnet en kommende nedbygging av olje- og gassnæringen, så vil lønns- og ledighetsnivåene i Stavanger-regionen etter hvert vil justeres til nasjonale nivåer. – Nye næringer vil neppe kunne erstatte de ekstraordinære inntektene som har tilfalt regionen gjennom petroleumsnæringen.