Kombinerer to fagområder i nytt bachelorprogram

UiS har etablert bachelorprogram i byplanlegging og samfunnssikkerhet (Bysam) og tar opp studenter fra høsten 2021.

Publisert Sist oppdatert

Illustrasjon av byplan og sikkerhet

– Økende urbanisering over hele verden skaper et behov for kompetanse som kombinerer byplanlegging og samfunnssikkerhet. Med fag som blant annet fysisk planlegging, mobilitet, risiko, sikkerhet og krisehåndtering, kan vi møte noen av disse behovene for en mer bærekraftig fremtid, sier Tore Markeset, instituttleder ved Institutt for sikkerhet, økonomi og planlegging.   

– Vi ser at kommuner, fylkeskommuner, direktorater og departementer, konsulentbedrifter og store entreprenører utfører samfunnsplanleggingsoppgaver og arbeid med samfunnssikkerhet. En bachelor i Bysam vil gi studentene en unik fagkompetanse som gjør dem relevante for mange ulike jobber innen en rekke bransjer, sier Markeset.  

Bachelorgraden gir et godt grunnlag for å delta, forme og utvikle fremtidens byer og urbane miljøer i et bærekraftig, klimavennlig og sikkert perspektiv. 

Studiet gir mange muligheter til videre masterstudier innen både byplanlegging, risikoanalyse, samfunnssikkerhet og endringsledelse ved Universitetet i Stavanger og andre utdanningsinstitusjoner.