Ny ansatt ved KSU

Professor Terri Pigott er en kapasitet innenfor bruk av kvantitative metaanalyser. Nå styrker hun laget ved Kunnskapssenter for utdanning.

Published Sist oppdatert

Professor i forskningsmetode, Terri Pigott (Foto: Privat)

- Jeg ser fram til å samarbeide med forskere ved KSU. Senteret er forpliktet til å spre kunnskap fra systematiske kunnskapsoversikter slik at praktikere, myndigheter og forskere i utdanningsfeltet kan engasjere seg og er bedre rustet til å bidra i den videre utviklingen av utdanningsfeltet, sier Pigott.

Hva er metaanalyser?

Terri Pigott, professor i forskningsmetode ved Georgia State University i USA, er ansatt som professor 2 ved Kunnskapssenter for utdanning. Hun har publisert metaanalyser i mer enn tyve år. Metaanalyser refererer til et sett av statistiske metoder som brukes for å sammenstille og analysere kvantitative resultater fra et utvalg studier. Metaanalyse kan hjelpe forskerne i deres undersøkelser av konsistens og variasjon mellom resultater på tvers av forskjellige vitenskapelige studier.

 Skal undervise Ph.D.-studenter

I tillegg til å gjøre metaanalyser og forske på metoder for å utføre metaanalyser har Pigott i mange år undervist om metaanalyser med en undervisningsstil som karakteriseres som åpen og lettfattelig. Hun jobber mye digitalt og er opptatt av kunnskapsdeling. Da Kunnskapssenter for utdanning arrangerte introduksjonskurs om systematiske kunnskapsoversikter for Ph.D.-studenter, hadde Pigott ansvaret for temaet metaanalyser. Hun vil også undervise på flere kurs i årene framover.

-  Vi ser fram til å samarbeide mer med Terri om undervisningsutvikling og om å gjøre metaanalyser for nye vitenskapelige publikasjoner fra senteret, sier senterleder ved KSU, Elaine Munthe.  

Tekst: Nina Kalvatn Friestad