Hopp til hovedinnhold

Forskningspub

Onsdag 30. november 2022 kl. 18:00-21:00,
Arkeologisk Museum.

Hva er et museum? Bli med på en arkeologisk utgraving av museer som institusjon.

Publisert: Endret:

Forskningspub (bildet lånt av the guardian, alle rettigheter)

Vi arrangerer forskningspub onsdag 30. november! Det blir panelsamtale hvor museer er under lupen. Hva er et museum? Kunstner Eli Glader, professor Håkon Glørstad og Eva Watne tar oss med på en arkeologisk utgraving av museer som en institusjon.

Billedkunstner Eli Glader har satt opp en kunstinstallasjon midt i utstillingene våre og her viser hun de tre videoene Museum, Nyanser av stillhet og Forstummet. MUSEUM stiller også ut en krukke og 34 små elefanter i marmor. Krukken kommer fra Shamkir i Aserbadsjan og er fra bronsealder (ca. 1300-800 f.Kr). Som en forhistorisk gjenstand har den sin naturlige plass i våre utstillinger, og er satt opp mot de kontemporære elefantene. Eli viser publikum installasjonen en halvtime før arrangementet begynner.

Professor Håkon Glørstad har vært direktør for Kulturhistorisk museum siden 2014. Kulturhistorisk museum er en del av universitetet i Oslo og består av Vikingskipshuset på Bygdøy og Historisk museum.

Eva Watne har ti år bakgrunn fra museer, både som konsulent og museumsstyrer og fagbakgrunn i etnologi, folkloristisk og kunsthistorie før hun kom til Hå gamle prestegård hvor hun har jobbet som daglig leder siden 1988. Hun var leder for kulturvern i Hå kommune før hun pensjonerte seg i oktober.

Som vanlig ledes samtalen av Guttorm Andreasen.

Kafé Ask og Embla er åpen, og har alle rettigheter. Dørene åpnes klokken 18.00 og er åpne til klokken 21.

Gratis inngang!