Hopp til hovedinnhold

Dataverkstedet vant Læringsmiljøprisen 2020

Av de tre nominerte var det Dataverkstedet ved Universitetsbiblioteket som til slutt ble tildelt Læringsmiljøprisen.

Publisert: Endret:

Vinner av Læringsmiljøprisen 2020

Prisen på 50 000 kroner ble tildelt Dataverkstedet for den viktige funksjonen de har for studenter og ansatte ved UiS. I Dataverkstedet kan alle, uansett faglig bakgrunn, komme å få hjelp og opplæring i programvare som kan brukes til å analysere og visualisere data.

Formålet med prisen er å premiere godt arbeid som fokuserer på utdanningskvalitet og læringsmiljø, samt stimulere til videre arbeid for å utvikle kvaliteten i utdanningen.

Dataverkstedet er vinner av Læringsmiljøprisen ved UiS 2020
Prisen ble tatt i mot av koordinator for Dataverkstedet Linn Elise Gulliksen, og bibliotekdirektør Gitte Kolstrup

I sin tildeling av prisen valgte rektor Klaus Mohn å vektlegge at Dataverkstedet fortjener prisen for hvordan faglig innhold, pedagogisk tilrettelegging, og læringsmiljø medvirker til en god utdanning for studentene.

Om Dataverkstedet

Etter en omfattende oppussingsperiode åpnet Dataverkstedet i februar 2019, som en del av Universitetsbibliotekets satsing på digitalisering og databehandling.

Formålet var å hjelpe til med å innhente, behandle og forstå store mengder data. Gjennom Dataverkstedet tilbyr Universitetsbiblioteket opplæring og support i ulike typer programvarer som kan brukes til analyse og visualisering av data, som NVivo, LaTeX og Tableau.

Workshoper på introduksjonsnivå er ment til å inspirere deltakerne til å jobbe videre med databehandling på egenhånd. Slik skal kursdeltakerne blir bedre rustet til å behandle datasett i egne prosjekt. Workshopene er åpne for alle studenter, stipendiater og ansatte ved UiS som ønsker å lære mer om den aktuelle programvaren.

I tillegg til å være en læringsarena for databehandling brukes rommet også til arrangementer, og i 2019 kunne Dataverkstedet skilte med over 32 000 besøkende.

Dataverkstedet

Les mer om Dataverkstedets tilbud

Juryens begrunnelse

Se stream fra prisoverrekkelsen