Sammen for fremtidens dansekunstnere

Hvordan legges det til rette for arbeidet med framtidens dansekunstnere i de ulike fasene i utdanningsløpet?

Publisert Sist oppdatert

Barn og unge som danser ballett
Åpningsnummeret besto av «Drømmedans», et kunstnerisk innslag fra
TaDa Regional ballettsatsing. Koreografi Annemariet Gonzalez Comendador. Foto: Kathrine Fredheim

Fakultet for utøvende kunstfag har denne uken vært vertskap for Nasjonal konferanse om dans: Sammen for fremtidens dansekunstnere. Konferansen ble arrangert av Norsk kulturskoleråd med Rønnaug Rummelhoff Bakke som produsent, i samarbeid med Fakultet for utøvende kunstfag ved Universitetet i Stavanger, Stavanger konserthus og Stavanger kulturskole.

Gestikulerende kvinne som holder foredrag på scene. Fotografi.
Åpningsforedrag ved Sigrid Øvreås Svendal. Foto: Kathrine Fredheim

Sigrid Øvreås Svendal, daglig leder av Danseinformasjonen og dansehistoriker, sto for åpningsforedraget og ga oss et innblikk i det norske dansefeltets utvikling hvor hun tok for seg infrastruktur, status og pedagogens rolle i dansekunsten. Foredraget ble videre fulgt i programmet av samtale mellom flere aktører med høy kompetanse om og innen dans og danseundervisning, om fremtidens dansekunstnere, der en blant annet spør "hvordan legges det til rette for arbeidet med fremtidens dansekunstnere i de ulike fasene i utdanningsløpet?".

Fotografi av syv smilende personer som sitter på hver sin stol på en scene i forbindelse med en paneldebatt.
God stemning under panelsamtale med spørsmål fra salen. Foto: Kathrine Fredheim

Konferansen har bydd på foredrag, paneldebatt, forskning, nettverksbygging og dans - med målet om å være et møtested for økt kunnskap om talentutvikling og fordypning i dans.

Det har vært to innholdsrike og inspirerende dager med bidragsytere fra danseutdanninger i både inne- og utland og på ulike nivå og i ulike sjangre, fra det frie kunstfeltet og ulike etablerte danseprogram.