Vinner av Steenslandstipendet

Vi gratulerer Aleksander Løe Myrling med Steenslandstipendet på 50 000 kroner.

Publisert Sist oppdatert
Vinneren Aleksander Løe Myrling sammen med Matthew Marriott (t.v.), professor Elizabeth Norberg-Schulz og dekan Morten Schjelderup Wensberg (t.h). Foto: Kathrine Fredheim

Steenslandstipendet fra Inge Steenslands Stiftelse er på 50 000 kroner og deles hvert år ut til en student som har utmerket seg gjennom faglig utvikling, engasjement og kunstnerisk potensiale. Vanligvis deles dette ut under Universitetets årlige julekonsert, men arrangementet ble avlyst i 2021 grunnet de nasjonale tiltakene mot korona. Steenslandstipendet for 2021 ble derfor tildelt i dag til Aleksander Løe Myrling, som er student i utøverstudiet Postgraduate diploma ved Fakultet for utøvende kunstfag. Gratulerer!

Juryens begrunnelse

Søkeren kan vise til rosende omtale og sterke anbefalinger fra en rekke anerkjente fagpersoner, både ved fakultetet og i bransjen. I en av anbefalingene beskrives kandidaten på denne måten;
– He is the full package, with his vocal talent, physique, and a balanced, hard working mind, mens en annen oppsummerer slik;
– Han kan regnes i dag som en av de beste unge sangtalentene i Norge med en sikker lysende fremtid innenfor konsert- og operafaget.

Mange jern i ilden

Kandidaten, som er bassbaryton, er allerede i ferd med å gjøre nasjonal og internasjonal karriere og er våren 2022 engasjert ved Den Norske Opera.

– Steenslandstipendet er en enorm inspirasjon og motivasjon for meg til mitt videre kunstneriske arbeid og virke som operasanger fremover. Det er en spesiell overgangstid, særlig det siste året som student å skulle ut i arbeidslivet, så det er jeg utrolig takknemlig for, sier Myrling.

Det blir mye auditions i løpet av året som kommer, og Myrling reiser allerede neste uke til Tyskland for å prøvesynge for Deutsche Oper am Rhein som kan føre til praktikantstilling ved operahuset i Düsseldorf. I høst er det også veldig mye spennende som står på programmet, hvor han blant annet skal delta i Renata Tebaldi International Voice Competition.

– Vi er så glade å kunne dele ut Steenslandstipendet til unge, fremadstormende studenter, sier dekan Morten Schjelderup Wensberg ved Fakultet for utøvende kunstfag. I år går stipendet til Aleksander Løe Myrling, et strålende talent som vi er helt sikre på kommer til å gjøre det stort. Stor takk til Inge Steenslands Stiftelse som støtter stipendordningen, og ikke minst gratulerer til Aleksander!

Tekst: Kathrine Fredheim