Nye tolluniformer og spennende praksis

Det var stor begeistring blant studentene på toll, vareførsel og grensekontroll som fikk utlevert uniformer denne uken. Om bare noen få uker skal studentene ut i første praksisperiode.

Publisert Sist oppdatert
Tollstudenter får uniformer
Frida, Marianne og Linn er klar for seks ukers praksis på flyplass, havn og grense.

Det populære bachelorstudiet i toll, vareførsel og grensekontroll startet høsten 2021. Her får studentene en unik kombinasjon av teori og praksis, og i løpet av den treårige bacheloren skal studentene ha 6 måneder praksis på ulike tollsteder. Praksisperioden er fordelt på andre og femte semester.  
Før praksisperioden starter må uniformen på plass. Studentene tok derfor turen til Tolletaten sine lokaler i Risavika mandag og torsdag denne uken. Her fikk de blant annet utdelt caps, allværsjakke, sko, belte, t-skjorte, hansker og bukse.  

Tollstudenter får uniformer
Skikkelig unboxing-stemning i Risavika. Linn pakker ut caps og luer.

Nå skal vi ut å jobbe!

En av studentene som fikk utdelt uniform, og som gleder seg til første praksisperiode, er Linn Merethe Berntsen:   
– Jeg synes dette var kult. Nå fikk jeg en ekte følelse av at nå er det «for real». Nå skal vi ut å jobbe, det blir moro, sier hun.   

Tollstudenter får uniformer

Praksisperioden starter 28. februar. Linn skal først til Gardemoen, deretter til havna i Oslo, før turen går videre til Svinesund. Studentene har en spennende tid foran seg, og vi ønsker dem lykke til!  

Tekst og foto: Cathrine Ommundsen
Video: Siri Pedersen

 


 

Marianne, Frida og Linn er klar for praksis!