Lyspæren - innovasjonshuset på Ullandhaug

Har du som student en forretningsidé du ønsker å realisere, eller kanskje du er en fremtidig ekstern samarbeidspartner? Nå er innovasjonsmiljøet ved UiS samlet på Lyspæren, universitetets arena for innovasjon, entreprenørskap og bærekraft. Vi søker å komme i kontakt med kreative studenter og eksterne samarbeidspartnere!

Published Endret
Lyspæren UiS

Hva er vi?
Lyspæren Innovasjonshus er en myldreplass for studenter, ansatte på UiS og eksterne hvor det legges til rette for å stimulere til kreativitet, innovasjon, entreprenørskap og bærekraft.

På Lyspæren finner du også gründerinkubatoren Levelup UiS. Levelup er en egen veiledningstjeneste for studenter som er nysgjerrig på innovasjon og entreprenørskap.

Hvor finner du oss?
Du finner oss bak Hagbard Lines hus (Paviljong 9). Se Mazemap HER for å finne veien.

Kontakt oss
Leder Lyspæren UiS, Minnah F. Haniffa, e-post: minnah.f.haniffa@uis.no

Leder Levelup UiS, Ingvild Å. Høiby, e-post: ingvild.hoiby@uis.no

Informasjonsfilm om Lyspæren UiS.

Universitetet i Stavanger satser på innovasjon og entreprenørskap gjennom studie- og emnetilbud og med veiledningstilbud og ulike former for støtte til studenter eller studentgrupper. 

Kom i kontakt med Lyspæren UiS nå

Send oss en melding for mer informasjon om muligheter på bygget

Book veiledning med gründerinkubatoren Levelup nå

For deg som er nysgjerrig på entreprenørskap. Mulighetene er mange, vi hjelper deg å utforske dem

Her er Lyspæren lokalisert, bak Hagbard Line-huset.

Lyspæren skal utfordre den kreative og innovative student. Huset ble åpnet i februar 2021, og var et resultat av en årelang ambisjon om å samle innovasjons- og entreprenørskapsmiljøet ved UiS under felles navn og tak.

Innovasjonshuset Lyspæren er lokalisert på baksiden av Hagbard Line-huset, klikk her for interaktivt kart. Foreløpig holder følgende initiativ til under samme tak: gründerinkubatoren LevelUp, Studentavisen SmiS – Studentmediene i Stavanger og Glødetråden (tidligere kjent som Byttebua) av studentorganisasjonen Spire, et bærekraftig tilbud hvor studenter kan bytte inn ting de selv eier til noe annet brukbart og nyttig, enten til seg selv eller til hybel. Innovasjonshuset skal også tilby plass for alminnelig sosialt samvær for studenter, ansatte så vel som andre nysgjerrige besøkende utenfor UiS. Lyspæren vil legge til rette for kurs, workshop, hackathons, og andre arrangement utover å være et sted hvor studenter kan jobbe med sine innovasjons/gründerprosjekter.

Huset er et innbydende skapersted for studenter og andre aktører for teste idéer og konsepter samt inspirere hverandre. Det finnes blant annet et makerspace hvor prototyper kan utvikles og testes. Et større fellesområde vil også være fleksibelt og kunne benyttes for mindre gruppearbeid eller mellomstore samlinger og arrangementer. Sammen med de ovenstående vil Lyspæren også huse gründerinkubatoren LevelUp, som er et tilbud åpent for samtlige studentgründere på UiS. Alle som er nysgjerrige er hjertelig velkomne til å ta turen innom Lyspæren.

Følg Lyspæren på Facebook for å holde deg oppdatert på kurs og arrangement

Åpningstidene vil være hverdager fra kl. 08.00 -16.00, med adgang via student-/ansattkort.

For mer informasjon om Lyspæren kan følgende ved Innovasjonsavdelingen kontaktes:

Levelup - gründerinkubator

Levelup sitt mål er å gjøre entreprenørskap til en reell karrierevei for studenter ved UiS.

Torbjørn Røe Isaksen ble begeistret for vendemadrassen som Elen Haugs Langvik i Tidewave, sammen med fire andre tidligere UiS-studenter, har utviklet til helsesektoren. Madrassen sørger for automatisk og regelmessig bevegelse av pasienter med redusert mobilitet. Foto: Asbjørn Jensen
Torbjørn Røe Isaksen ble begeistret for vendemadrassen som Elen Haugs Langvik i Tidewave, sammen med fire andre tidligere UiS-studenter, har utviklet til helsesektoren. Foto: Asbjørn Jensen

Tilbudet er bygget opp rundt en forståelse av at samarbeid, personlig engasjement og evne til problemløsing er nøkkelen til å lykkes som gründer.

LevelUp har ingen opptakskomité eller konkurranse mellom deltakerne. Tilbudet er gratis, og forutsetningen for å være fast tilknyttet inkubatoren er vilje til å dele og hjelpe på tvers av prosjektene i inkubatoren  

Deltakelse i LevelUp er en prosess som hjelper deg å finne din tilnærming til gründerskap.

Vi har delt prosessen inn i fire nivåer som representerer ulike stadier i gründerskapet, fra nysgjerrighet til etablert virksomhet. 

Level 1Level 1 er for alle studenter som er nysgjerrig på gründerskap, og krever ingen formell avtale eller tilknytning til LevelUp.
Ønsker du å finne ut om dette er noe for deg, leter etter noen å starte opp sammen med, eller vil orientere deg i mulighetene som finnes, er det bare å stikke innom oss.
Level 2Level 2 er den offisielle terskelen til gründerskapet.
Vi signerer en enkel inkubatoravtale som blant annet åpner døren til bruk av våre 3D printere og Validé sine gratistjenester, finansiering og arrangementer. Med inkubatoravtale blir du med i LevelUp samlingene, der alle hjelper hverandre på tvers av prosjekter.
Level 3Level 3 betyr at prosjektet er konkret og etablert med jevn fremdrift. 
Her er det mulig å få eget nøkkelkort til inkubatoren, slik at du kan komme og gå utenom åpningstidene. 
Level 4Level 4 er fasen der prosjektet har blitt verifisert av reelle kunder med betalingsvilje. 
Det kan være dine første salg eller samarbeidsavtale med en kundebedrift. Vi har noen få kontorer tilgjengelig for prosjekter i denne fasen. 

LEVELUP-SAMLING 

Alle tjenestene i LevelUp er gratis, og sentralt i tilbudet er deltakelsen i LevelUp-samling. Alle som er del av miljøet eller er nysgjerrig på LevelUp deltar på faste samlinger der det er mulig å gi og få hjelp med store og små problemstillinger som oppstår i prosjektene. Samlingene blir holdt på Lyspæren (Paviljong 9.), mer informasjon finnes på Facebook-siden til LevelUp.

PRAKTISK INFORMASJON 

Lokasjon: Lyspæren Kart

Åpningstider: 8-16 mandag - fredag  (tilgang med student-/ansattkort)

Møtebooking: Ta kontakt for et møte 

Leder og fasilitator for LevelUp: Isabel Næss
Isabel.ness@uis.no 
Mobil: 977 71 289

Følg LevelUp på Facebook

tidligere arrangementer for LevelUp:

For mer informasjon og påmelding til kursene, klikk deg inn på Facebook eventene.

STUD-ENT midler fra Innovasjon Norge

Er du studentgründer? Da kan du søke Innovasjon Norge sin årlige tildeling på 1.000.000 kr for å utvikle din Startup.

Levelup gründerinkubatoren hjelper hvert år UiS-studenter gjennom søknadsprosessen.

Aktivitetskalender, Lyspæren

Start UiS 

Start UiS er et av i alt 20 lokallag i studentorganisasjonen Start Norge.

Fra venstre, Kristoffer H. Kingsrød, Stian Ludvigsen.
Tidligere medlem og student Kristoffer H. Kingsrød og Stian Ludvigsen gikk videre i den regionale finalen i Venture Cup arrangert av Start Norge.

Som studentorganisasjon er all aktivitet basert på frivillig arbeid av studenter ved lærestedet. Samtidig arbeider de aktivt med ulike enheter og organisasjoner ved Universitetet i Stavanger. Organisasjonens overordnede mål er å motivere til nyskaping primært blant studenter, men også blant forelesere/forskere ved UiS. 

Start UiS samarbeider tett med Innovasjonsavdelingen ved UiS og har hatt stor aktivitet de siste årene. Et viktig årlig arrangement i regi av Start Norge er Venture cup. Start UiS arrangerer hvert år lokal finale og har flere ganger vært vertskap for den regionale finalen i Venture cup - region sør-vest. I 2006, 2011 og 2014 var Start UiS vertskap for den nasjonale finalen i Venture cup hvor studenter fra UiS de siste årene har gjort det veldig bra. Lokallaget har også sterke krefter bak seg, og får god støtte fra det lokale næringslivet, og viser at de kan gjennomføre og nå de mål de har satt seg. På grunn av Koronasituasjonen er Venture cup avlyst i år. Start UiS og LevelUp arrangerer derfor en lokal digital idékonkurranse, Idéjakten. Frist for påmelding er 9.april 2021.

I tillegg har Start UiS vært primus motor for Engasjert-uken ved UiS, et årlig arrangement i samarbeid med StOr (StudentOrganisasjonen) som har som mål å informere og engasjere studenter ved UiS til å ta en aktiv del av studentlivet som ikke er rent faglig. 

Spire - Glødetråden

Spire Stavanger er en frivillig organisasjon som jobber for en rettferdig og bærekraftig forvaltning av verdens ressurser.

SPIRELOGO
Spire logo

Organisasjonen Spire er koblet til StOr ved UiS, men aktiviteter foregår både på og utenfor UiS, med studenter og ikke studenter som medlemmer.

Glødetråden er et gratis lån/bytte-tilbud med tilholdssted på Lyspæren. Hensikten er å tilby en arena hvor studenter og ansatte ved UiS kan få tilgang til nødvendig utstyr til sin hybel/leilighet og privat bruk, uten nødvendigvis å måtte gå til innkjøp av nye ting. Gjennom erfaring fra tidligere byttekonsept - Byttebua ser Spire Stavanger en slik bytteordning å være fordelaktig, spesielt for utvekslingsstudenter som ofte kun trenger eiendeler i en kortere periode. Konseptet gjenspeiler Spires visjon tilknyttet lokale tiltak for å redusere det økende globale problemet med overforbruk, og viktige bidrag med å fremme verdien i gjenbruk. 

Kontaktpersoner

Forsknings – og innovasjonsdirektør
51833063
Divisjon for innovasjon og samfunn
Avdeling for innovasjon og eksterne relasjoner
Førstekonsulent
Divisjon for innovasjon og samfunn
Avdeling for innovasjon og eksterne relasjoner
Programleder
51831856
Divisjon for innovasjon og samfunn
Avdeling for innovasjon og eksterne relasjoner
Leder av Lyspæren
51832996
Divisjon for innovasjon og samfunn
Avdeling for innovasjon og eksterne relasjoner

Du er kanskje også interessert i

Studenten Robin fekk 1 million kroner i støtte frå Innovasjon Norge til sin eigen startup

Robin vart ein del av innovasjonsmiljøet ved UiS. Det førte til at han starta si eiga bedrift.

InGenious – forbereder studenter for fremtiden og arbeidslivet

InGenious-programmet fungerer som en plattform for å engasjere arbeidslivet i våre utdanninger og bygge bro mellom den a...

Samarbeid med NORCE

Universitetet i Stavanger og NORCE har ein samarbeidsavtale om forskingsbasert innovasjon og utvikling.

Validé

Validé er teknologioverføringskontor for ansatte og studenter ved Universitetet i Stavanger. Deres samfunnsoppdrag er å ...

Kontrakter og juridisk rådgivning ved samarbeid

Alle forskningssamarbeid som UiS er del av skal være nedfelt i skriftlig avtale eller kontrakt. Juristene i Kontraktsenh...

ECIU feirer 25 år med virtuell utstilling

, vårt europeiske universitetsnettverk, fyller 25 år. Bursdagen feires med en fysisk og virtuell utstilling i Nederl...

Oppstartsbedrift vil ha studentenes løsninger

Ashley Moran deltok på flere InGenious-utfordringer som student ved UiS. Nå vender hun tilbake til universitetet med utf...

UiS søker om å utvide sitt europeiske universitet

Som eneste norske institusjon søker UiS om en andre periode som europeisk universitet. Dette er EUs flaggskip-satsing fo...

Studenter fant ny løsning for kommunens varslingssystem

Over 30 UiS-studenter deltok på Open Data Hackathon, hvor de utviklet kreative løsninger for Stavanger kommune og Kolumb...

Studentene satser på næringslivet for en bærekraftig fremtid

Etter et vellykket samarbeid mellom InGenious-programmet ved Innovasjonsavdelingen og Kverneland-gruppen i vårsemesteret...

Suksess for selskap basert på forskning fra UiS i 2021

Ti forskningsbaserte selskap hentet inn 258 millioner fra privat og offentlig kapital.

2,8 mill. til sikrere og mer miljøvennlig offshore avfallshåndtering

UiS har fått 2,8 millioner fra Forskningsrådet til et samarbeid med næringslivet for videreutvikling av en mer miljøvenn...

Vil gi barn god undervisning i skapende skriving

Norsklærere i barneskolen skal undervise barn i skapende og kreativ skriving, men mange savner kunnskap om hvordan. I ...

Ny finans-løsning kan demokratisere investeringsmarkedet

Oppstartsselskapet Unlisted AS tilbyr en plattform for finans som skal bremse ulikhetseksplosjonen hvor de rike bare bli...

Studentar “hacka” åtte løysingar for ei berekraftig framtid

Åtte kreative studentlag brukte ei heil helg til å utarbeide berekraftige løysingar under Future Energy and Autonomy Hac...

UNESCO-professorat: Leiarskap og innovasjon

Universitetet i Stavanger ved Det samfunnsvitskaplege fakultet og NIFU (Nordisk institutt for studier av innovasjon, for...

Smart-ER, forsking for smarte regionar i Europa

ECIU University Research Institute for smart European regions (Smart-ER) skal utforme, utvikle og implementere smartby-f...

Nå tar det av for Nabla Flow

Spinn-off selskapet fra UiS leverer i dag vindsimulering til fartsidretter på et slikt nivå at en syklist vinner Tour de...

Innovasjonspris for masterstudenter 2021

For å fremme økt innovasjon i regionen har Rogaland fylkeskommune etablert en pris for masterstudenter i Rogaland. Prise...

Studenter foreslår nye transportløsninger

Som pionerer på ECIU University kom studentene Arne Kragseth og Elisabeth Stene opp med en trippel-løsning for bedre mob...

Helse Hackathon – løste utfordringer på 48 timer

Lyspæren innovasjonshus inviterte 27. og 28. april til årets første Hackathon på Ullandhaug. Studenter, ansatte og ekst...

Impact case: Agderprosjektet

Forskere ved UiS har utviklet og testet lekbaserte læringsaktiviteter for barn som går siste året i barnehagen. Det er e...

Samarbeidsportalen – registrer og finn oppgaver

Smartere samarbeid med Universitetet i Stavanger.

Venture Cup

Venture Cup er ein forretningsplankonkurranse starta av McKinsey. Konseptet har vore nytta i fleire land i Europa, og ve...

Grønn politikk-simulering som læringsverktøy

Prosjektet “the Geopolitics of Renewables Simulation” gir studenter mulighet til å delta i sanntids-simulert forhandling...

TN Alumni

TN Alumni er et faglig og sosialt nettverk for deg som har studert realfag og teknologi hos oss. Vi hjelper deg å holde ...

EU-patent til UiS-forskere

Chunming Rong og Antorweep Chakravorty har fått patent på ny teknologi. "MySoMe" skal gjøre det enklere for deg å bestem...

Pumps and Pipes Norge

Pumps and Pipes-samarbeidet fremmer teknologi- og kompetanseoverføring mellom olje og gass- og helsesektoren.

UiS satsar på kunstig intelligens

Universitetet i Stavanger samlar forskinga si på kunstig intelligens og inviterer omverda til samarbeid. Fredag 6. novem...

UniPed - Universitetspedagogisk arbeid

UniPed er en enhet ved Universitetet i Stavanger (UiS) som har som mål å oppnå utmerking i utdanning gjennom å støtte og...

Ekstern finansiering og bistand til innovasjonsprosjekter

På denne siden finner du informasjon om hvordan bedrifter, organisasjoner og offentlige virksomheter kan få rådgivning.

Pedagogiske app'er

Ansatte ved Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora har de siste årene utviklet en rekke app'er. Noen av disse er ...

Samarbeid med UiS

Universitetet i Stavanger samhandler tett med samfunn og arbeidsliv. Her finner du en samlet oversikt over ulike samarbe...

Kom i kontakt med våre studenter

Universitetet i Stavanger ønsker å legge til rette for at studenter og arbeidsliv kan knytte kontakt og samarbeide.

Studenter får millionstøtte

Tidewave har laget en smart vendemadrass til helsesektoren. Nå får de én million kroner fra Forskningsrådet for å videre...

Gründer som mestrer endring

Sammen med medstudenter startet Elen Haugs Langvik selskapet som utvikler madrasser som forhindrer liggesår. Samtidig so...

Opprydding av plastutslipp i elver

Julie Holter Heggdal og Sondre Løcka, siviløkonomstudenter på Handelshøgskolen ved UiS har deltatt i et EU og Erasmus+ f...