Hopp til hovedinnhold

Studentpresten ved UiS

Ny studentprest begynner i august. Inntil da blir det ikke gitt tilbud om samtaler med studentprest på universitetet. Studenter som ønsker samtale med prest, kan kontakte lokal prest i området der en bor.

Publisert: Endret:
Kontakt
E-post

Telefon

51 83 21 97

Mobil

Leni Mæland, studentprest

Trenger du å lufte tankene dine?

Av og til, når en har for mye å bære på, kan det være godt å ha noen å snakke med. Det kan være av mange grunner. Problemer, spørsmålsstillinger eller veivalg som du står overfor.

Det kan være opplevelser som er vanskelige eller at du er lei deg og sliten, men vet ikke helt hvordan du skal gripe tak i det.

Kanskje du sliter med kjærlighetssorg, eller sørger over noe annet som er blitt borte i livet ditt. Det kan være at du undrer deg over livet og fremtida, og trenger hjelp til å sortere egne tanker og se hva du er god på.

Eller det kan være godt å sette seg ned og bli sett av et menneske som setter av tid til akkurat deg!

Livet er sammensatt, studentlivet også. Ikke alle dager er like enkle. Vanskelige valg, kompliserte tanker eller vonde følelser kan av og til være godt å dele med noen. Kanskje du bare trenger et medmenneske å tenke høyt sammen med? Kanskje du vil samtale om Gud, om tro eller tvil, eller ønsker noen som kan be for deg?

Studentpresten her for deg. Ta kontakt dersom du ønsker å snakke om livet ditt, enten det går bra eller om du sliter med noe. Studentpresten har taushetsplikt.

Kriseberedskap

Studentprest er også en del av kriseberedskapen ved UiS og spesielt involvert i det psykososiale støttearbeidet ved dødsfall, ulykker eller kriser.

Stillerom

Noen ganger trenger vi et rom som er annerledes. Et tilfluktssted fra en til tider hektisk hverdag. Et fristed fra krav og forventninger. Et sted å samle tankene dine. Et rom for stillhet, hvile, bønn, meditasjon og ettertanke. Stille rom er et slikt rom.

Stillerommet er alltid åpent, og åpent for alle.

Du finner det i 2. etasje i Arne Rettedals hus, V-212. Rommet er alltid åpent, og åpent for alle.

Mandagsmessen

Hver mandag inviteres studenter til Mandagsmesse i Stille rom kl. 14.00–14.15. Mandagsmessen er en kort gudstjeneste med nattverd og samtidig et åndelig pusterom i hverdagen. Etter mandagsmessen er det ofte at de som har anledning blir igjen til en prat om løst og fast.

Andre religioner

Jeg er ansatt av Den norske kirke, men det betyr ikke at jeg bare er tilgjengelig for medlemmer av denne. Jeg er her for alle – enten du tror eller ikke. Eller ikke helt vet hva du tror.

Ved det mangfoldige miljøet ved UiS finnes også andre trosretninger. Stille Rom i Arne Rettedals hus er et stille rom for alle. Det er og et stille rom i Kjølv Egelands hus, rom C-122. Tilhører du et annet trossamfunn eller en annen religion, er jeg også behjelpelig med å finne kontaktpersoner der du har tilknytning.

Studentvelferd

Vi er mange som ønsker at studietiden skal oppleves god for den enkelte student.

kopp med kaffe i. Foto: Leiv Gunnar Lie
"Coffee around the world" er et fast arrangement i Bokkafeen.

Mangfoldet kommer tydelig frem i Fadderuken. Jeg har tatt initiativ til, og samarbeider med Fadder om alt fra Helikoptersighteeing, til motbakkeløp til åpningsgudstjeneste. Her vil du møte de fleste studentorganisasjonene og på gudstjenesten får du og anledning til å bli kjent med forskjellige studentmenigheter og kristne studentorganisasjoner i byen.

Samarbeidet med StOr er også godt. Her vil jeg spesielt trekke frem arrangementet "Coffee around the world" og Kinolotteriet hver torsdag kl. 14.00 i Bokkafeen. Her er miljøet internasjonalt og du får muligheten til både å bli kjent med internasjonale studenter og å vinne en av 8 kinobilletter til film samme kveld.

Med tanke på et voksende antall internasjonale studenter har jeg samarbeid med Enhet for studentservice både under ”International orientation week” og ”International day”. Jeg samarbeider og med StOr om ”Lys i (eksamens) mørke”-aksjonen i desember. Nevner også samarbeidet med Studentsamskipnaden (SiS) som gjør mye godt for studentmiljøet i Stavanger. Samarbeider her spesielt med SiS helse, med regelmessige møter, stands og våreksamensaksjonen ”Trekk pusten”.

Kristent studentmiljø

Det kristne studentmiljøet i Stavanger er stort og variert.

Stavanger domkirke

Jeg inviterer ledere fra menighetene og organisasjonene som har studenter som målgruppe, til felles informasjonsmøter og felles aktiviteter.

Du er kanskje også interessert i

Vi trenger alle noen

Vi håper å gå inn i en høst med færrest mulig korona-tiltak, men mange kan likevel oppleve ensomhet. Det er viktig at vi...

Helsetilbud for studenter

Helsetilbudet i SiS ivaretas av samtaleterapeuter og psykologer og en helsesykepleier. Alle studenter som har betalt sem...

Si ifra

Universitetet ønsker din tilbakemelding! Vi vil at du sier ifra om alt fra små praktiske ting til alvorlige forhold som ...