Innovasjonspris til Mahmoud Khalifeh

SR-Banks innovasjonspris 2019 tildeles førsteamanuensis Mahmoud Khalifeh ved UiS. Han har vist en usedvanlig evne til å konkretisere forskningsresultater i patenter og teknologiske løsninger.

Publisert Sist oppdatert

Mahmoud Khalifeh mottok prisen av Thor-Christian Haugland under UiS sin årsfest 29. oktober 2020. (Foto: Elisabeth Tønnessen)
Mahmoud Khalifeh mottok prisen av Thor-Christian Haugland under UiS sin årsfest 29. oktober 2020. (Foto: Elisabeth Tønnessen)

Årets vinner har utviklet et produkt som er et alternativ til sement og som kan gi 80 prosent reduksjon i CO2-utslipp i forhold til dagens situasjon. Resultatene vekker stor interesse både i forskningsmiljøer og i industrien. Produktet er en såkalt geopolymer som er en form for kunstig stein og er tenkt brukt offshore til for eksempel plugging av brønner.

Godt samarbeid og hardt arbeid

– Prisen er ikke bare resultat av mitt arbeid, men også av samarbeid og støtte fra kolleger ved Institutt for energi- og petroleumsteknologi og Institutt for energiressurser, samt fra petroleumsindustrien og internasjonale partnere. Det viser at man kan nå sine mål ved å ha en visjon og å jobbe hardt, sa Khalifeh da han mottok prisen.

Juryen trekker i sin begrunnelse blant annet fram at Innovasjon Norge har stor tro på selskapet SafeRock som Mahmoud Khalifeh er medstifter av. Innovasjon Norge har stilt mentorordning, kommersialiseringstilskudd og oppstartslån til rådighet for selskapet.

Ærespris

Det var nominert flere sterke kandidater til årets utdeling av Sparebank 1 SR-banks pris for nyskaping, innovasjon og kommersialisering.

Prisen skal stimulere til forskningsbasert nyskaping og til kommersialisering av forskningsresultater. Prisen er en ærespris til ansatte ved UiS og NORCE Stavanger som i løpet av 2019 har utmerket seg spesielt.

Prisen ble delt ut av konserndirektør Thor-Christian Haugland i SR-Bank under årsfesten på Universitetet i Stavanger 29. oktober 2020. Den består av et diplom og et stipend på 50 000 kroner.