Sunniva er nyhetsjournalist i sommer

Min sommerjobb: – Det morsomste med journalistikken er å dra ut, møte folk og fortelle historier, sier Sunniva. Hun er nyhetsjournalist i Drammens Tidene.

Publisert Sist oppdatert
Min sommerjobb
Kvinner jobber på pc i kontorlandskap

Hei Sunniva, hva gjør du i sommer?

Jeg jobber som nyhetsjournalist i Drammens Tidende. Jeg søkte på stillingsutlysningen og var på intervju. Jeg føler meg heldig som fikk muligheten!

Hvordan er arbeidsdagen din?

Arbeidsdagen min er som regel fra kl. 08-16 hvor vi begynner med et morgenmøte hvor vi presenterer nyhets-ideene våre. Deretter gjør vi intervjuer, tar bilder og skriver artikler som til slutt publiseres.

Får du nytte av studieprogrammet ditt i jobben?

Det jeg liker best med sommerjobben min er at jeg får brukt det jeg har lært på journalistikkstudiet til nå. Det er også gøy å få testet ut yrket i et trygt miljø, jeg lærer mye av journalistene rundt meg. Jeg får testet det jeg har lest og skrevet om, samtidig som at jeg får mengdetrening i det vi har lært i praktisk journalistikk.

Blir det litt ferie på deg i sommer, da?

Det blir ikke så mye ferie på meg i sommer, men jeg skal ha en uke fri før studiestart. Men, det er verdt å jobbe om sommeren, synes jeg. I Drammens Tidende er vi en bra gjeng unge sommervikarer på jobb, jeg trives!

Hva er drømmejobben din etter endt utdanning?

Drømmejobben min etter endt utdanning er å jobbe som journalist  i en redaksjon. Om jeg formidler nyheter gjennom radio, TV eller skrift er foreløpig ikke så farlig for meg. Det morsomste med journalistikken er å få dratt ut, møtt folk og fortalt historier. Så lenge jeg får muligheten til det, er jeg fornøyd uansett mediehus eller plattform!