Åpning av nytt område i biblioteket

Nytt område for avslapping og batteriladning er åpnet på biblioteket Ullandhaug.

Publisert Sist oppdatert

I 2020 vant Dataverkstedet læringsmiljøprisen, og pengene har biblioteket valgt å føre tilbake til studentene og bibliotekets brukere i form av et eget område designet for avslapping og ladning av batteriene. Det nyåpnede området huser en rekke tegneserier og grafiske romaner som kan leses i biblioteket eller lånes med hjem.

Byggeprosessen har pågått siden november, og 24. februar var det offisiell snorklipping, ved StOr-leder Eira Aas Eide, slik at området nå kan tas i bruk.

– Et godt arbeidsmiljø er en forutsetning for god læring, sa bibliotekdirektør Gitte Kolstrup i sin åpningstale, hvor hun også gledet seg over å igjen få lov til å samles fysisk og at studentene kan vende tilbake til biblioteket og de mange flotte lese- og arbeidsplassene.

Hun benyttet også anledningen til å takke Luke Barnes fra Outland Stavanger som har donert mange av tegneseriene som nå er tilgjengelig for å lese i biblioteket og for utlån.

Åpningsfesten ble feiret med Rasmus & Tim show, til stor fornøyelse fra publikum som fikk se Rasmus Husebø og Tim Levang tegne kjente tegneseriefigurer live.

Følg biblioteket på Instagram dersom du vil se mer fra bygging av tegneseriekroken, samt andre spennende prosjekter, og bakom stæsj fra biblioteket.

Mann står å leser tegneserie om Freud ved siden av en bokhylle og en lenestol
Rød snor klippes
Tre jenter sitter og snakker sammen i lenestol, omringet av mange mennesker
Lenestol foran et vegg av vindu
To menn sitter sammen ved et bord og ler