Hjelper studenter å fullføre

Tidligere studenter ved Norsk hotellhøgskole som mangler studiepoeng, kan få individuelt opplegg for å fullføre bacheloren.

Published Sist oppdatert

En smilende kvinne sitter med en laptop.
En fullført bachelorgrad vil gi vitnemål for fullført studium og også mulighet til å søke masterstudier. (Illustrasjon: Shutterstock)

Hotellhøgskolen går nye veier for å hanke inn studenter som ikke har fullført studiene. Et prosjekt skal sørge for at flere studenter gjennomfører studiene.

– Det er mange årsaker til at studenter ikke gjennomfører studiene. Det kan være sykdom, familiære forhold eller jobb, forklarer instituttleder Trude Furunes ved Norsk hotellhøgskole (NHS).

Tilbyr nettbasert undervisning

Derfor får alle tidligere studenter som mangler 30 studiepoeng eller mindre, tilbud om et skreddersydd opplegg for å fullføre graden. Dette gjelder først og fremst dem som studerte ved NHS i årene 2007-2015.

– Vi ønsker å tilby flere fag som nettbasert undervisning. Det vil gjøre det enklere for studentene å fullføre uansett om de bor i Stavanger eller andre steder, eller er i full jobb, sier Furunes.

Fra høsten startes det opp nettbasert undervisning i finansregnskap og to valgfag. Til våren planlegges bedriftsøkonomi.

Åpner for flere fag

Andre fag vil komme til etter hvert. Derfor ønsker NHS å komme i kontakt med dem som ønsker en slik tilrettelegging, også om det gjelder andre fag enn dem som er nevnt her.

Hvis studentene har tatt fag ved andre universitet eller høgskoler, kan det vurderes om disse fagene kan innlemmes i graden fra NHS.

En fullført bachelorgrad vil gi vitnemål for fullført studium og også mulighet til å søke masterstudier.

– Ta kontakt snarest om du ønsker å følge fag til høsten, så kan vi lage en plan sammen med deg for fullføring, sier Trude Furunes. 

Kontakt: nhs@uis.no  

Først publisert 29.05.2020