Søk på ledige studieplasser i utøvende kunstfag

Nå kan du søke på ledige studieplasser i utøvende musikk; klassisk, jazz, dirigering og kirkemusikk. Vi har også ledige studieplasser på PPU, musikkproduksjon og DigJazz.

Published Sist oppdatert
Fem studenter som går med hvert sitt instrument

Mangler du studieplass til høsten? Fakultet for utøvende kunstfag i Stavanger arrangerer nå sekundæropptak for nordiske søkere, og søkere fra EU/EØS og Sveits.

Før du søker er det lurt å lese gjennom artikkelen under, slik at du vet hva du kan søke på, hva som skal lastes opp og sendes inn, samt hvilke frister som gjelder.

Søk i Søknadsweb!

Ledige studieplasser i utøvende musikk

For våre utøvende studier i musikk vil det arrangeres 2 runder med opptaksprøver. Første runde gjennomføres ved innsending av et egenprodusert videoopptak innen 15. mai. Andre runde gjennomføres på vår campus i Bjergsted i juni. De ulike prøvedagene for runde 2 er publisert lenger ned på siden.

Søknadsfrist: 15. mai

Viktig! Det er ulike repertoarkrav til hvert studium. Du finner informasjon om opptaks- og repertoarkrav til både runde 1 og runde 2, kriterier for videoinnspilling og dokumentopplasting mm. i studieprogramartikkelen til det studiet du søker opptak til. Kriteriene er de samme som under primæropptaket. Den eneste forskjellen er at alt av søknadsmateriale; som dokumenter, følgeskjema og video runde 1, skal være mottatt innen søknadsfristen 15. mai.

Les mer om sekundæropptakets opptaksprosess for utøvende musikk lenger ned på siden.

Vi har ledig på følgende instrument og studier i utøvende musikk - KLASSISK:

  • Fløyte, klarinett, obo og fagott
  • Fiolin, bratsj og kontrabass
  • Horn og tuba
  • Klaver, orgel og cembalo
  • Dirigering - kun til master og PDM

Det er ledige studieplasser på alle studienivå for alle de opplistede instrumentene over på utøvende klassisk, foruten på dirigering, der er det kun mulig å søke til master og PDM. Ellers kan man søke til:
Årsstudium (60 sp), Bachelor (240 sp), Videreutdanning (60 sp), Master (120 sp) og Postgraduate Diploma (60 sp).

Vi har ledig på følgende instrument og studier i utøvende musikk - JAZZ:

  • Bass - kun til bachelor
  • Master (heltid og/eller deltid) - 3 ledige studieplasser, uavhengig av instrument


Ledige studieplasser på andre 1- årige studier

Søknader til studier uten utøvende opptaksprøver på campus, blir behandlet fortløpende fra den dagen de åpner for søknad. Disse studiene har ikke en fastsatt søknadsfrist, men blir liggende åpne for søknad frem til studieplassene er fylt opp. Her er det med andre ord 'førstemann til mølla' som gjelder!

Søknadsfrist: frem til studiet er fylt opp!

Det er derfor viktig at alle etterspurte søknadsdokumenter er lastet opp i SøknadsWeb, og at følgeskjema er fylt ut med nødvendig etterspurt informasjon, så snart som mulig etter at du har registrert din søknad i SøknadsWeb.

Siste frist for opplasting av søknadsdokument og fullføring av følgeskjema:
Senest innen 2 virkedager etter at din søknad er registrert i SøknadsWeb!

Vi har ledige studieplasser på følgende studier:

  • Musikkproduksjon og opptaksteknikk (60 sp)
  • PPU i utøvende og skapende kunstfag; musikk, dans eller drama/teater (60 sp)
  • DigJazz (30 sp)

Viktig! Informasjon om opptakskrav og dokumentopplasting mm, samt repertoarkrav og kriterier for videoinnspilling for de studiene som krever det, finner du i studieprogramartikkelen til det studiet du søker opptak til.

Svar på søknad publiseres fortløpende i SøknadsWeb, i tillegg til e-post.
Husk å sjekke spam- filteret!

Søknads- og opptaksprosess for utøvende studier i musikk

For våre utøvende studier i musikk arrangeres det 2 runder med opptaksprøver. Første runde gjennomføres ved innsending av et egenprodusert videoopptak innen søknadsfristen 15. mai. Lenke til video legges i følgeskjemaet. Andre runde gjennomføres på vår campus i Bjergstedparken i juni.

Dersom kommisjonen vurderer din hovedinstrumentprøve på video til bestått, vil du bli invitert til runde 2. Runde 2 består av prøvespill og intervju, samt en teori- og gehørprøve for søkere til bachelor. Det settes av 30 minutter prøvespill med intervju til hver søker, og man må være forberedt på å måtte fremføre hele prøvespillprogrammet.

Søkere bosatt utenfor Norge, Sverige eller Danmark kan levere hele repertoarkravet på video (både runde 1 og 2). Dersom man består runde 1 inviteres man til digitalt intervju som runde 2 i midten av juni.

Kommisjonen som vurderer ditt prøvespill i runde 2 er den samme som vurderer din video til runde 1. Innenfor den oppsatte prøvetiden vil det også finne sted et intervju hvor en representant fra studieadministrasjonen deltar. Under intervjuet får du anledning til å redegjøre for din målsetting og motivasjon for studiet, samtidig som du får anledning til å stille spørsmål til både lærer og studieadministrasjon. Søkere til master og PDM vil også diskutere sine innleverte planer for et fremtidig master/PDM prosjekt med kommisjonen.

Søkere til dirigering vil gjennomføre en prøvedirigering og en noe lengre, separat samtale med kommisjon og representant fra studieadministrasjonen.

Svar på videoevalueringen (runde 1) og invitasjon til runde 2 får du på separat e-post i månedsskiftet mai/juni. Det tas sikte på publisering av tilbud i midten/slutten av juni. Svarene publiseres i SøknadsWeb, i tillegg til e-post.

Prøvedager for runde 2

Runde 2 gjennomføres i Stavanger på vår campus i Bjergstedparken. Unntak for orgel, som gjennomfører sine prøver i Stokka kirke.

3. juni:

  • Prøvespill runde 2 for DIRIGERING på campus Bjergsted, fra kl. 14.30.

5. juni:

  • Prøvespill runde 2 for KLASSISK STRYK på campus Bjergsted.
  • Prøvespill runde 2 for KLASSISK MESSING på campus Bjergsted.

6. juni:

  • Prøvespill runde 2 for KLASSISK KLAVER på campus Bjergsted.
  • Prøvespill runde 2 for KLASSISK TREBLÅS på campus Bjergsted.

7. juni:

  • Prøvespill runde 2 for KLASSISK ORGEL i Stokka kirke.

10. og 11. juni:

  • Prøvespill runde 2 for JAZZ - ALLE INSTRUMENT på campus Bjergsted.

Teori- og gehør prøven for bachelorsøkerne vil finne sted samme dag som ditt prøvespill, fra kl. 12.00 - 13.30 i rom 6101, i blokk 6.

Merk!

  • Det vil være tilgjengelige øvingsrom i forkant av prøvespillene i hovedbyggets første etasje. Rommene er merket 'for søkere'
  • Du får beskjed om eksakt tid for ditt prøvespill når du mottar svar på videovurderingen etter runde 1.
  • Registrer deg i resepsjonen når du ankommer campus Bjergsted.


Teori- og gehør prøve

For å bli tatt opp til bachelor i utøvende musikk - jazz, klassisk, kirkemusikk eller dirigering, må søkere som har bestått runde 1 i tillegg gjennomføre en teori- og gehør prøve på prøvedagen for runde 2. Flere av søkerne har allerede gjennomført denne prøven tidligere i vinter. Dersom du ikke har bestått prøven allerede må den gjennomføres på vår campus samme dag som ditt prøvespill, fra kl. 12.00 - 13.30.

Mer informasjon om prøven blir sendt til søkere som har bestått runde 1 før prøvespillets runde 2. Les mer om prøven.

Teori- og gehør prøven arrangeres også for søkere som etter primæropptaket har fått tilbud om studieplass med forbehold om at ny teori- og gehørprøve skal være bestått innen 1. juli. Aktuelle søkere blir kontaktet av fakultetets opptakskontor.

Du er kanskje også interessert i