Hopp til hovedinnhold

Praksis i arbeidslivet - endringsledelse og energi, miljø og samfunn

Gjennom praksisemnet, som du kan ta i tredje semester, får du relevant arbeidserfaring fra en av virksomhetene Institutt for medie- og samfunnsfag samarbeider med. Praksisoppholdet gir deg en uvurderlig mulighet til å få et innblikk i hvordan din faglige kompetanse kan anvendes i arbeidslivet.

Publisert: Endret:

Her kan du jobbe som praksisstudent

Praksisplasser 2021:

Spesifikke presentasjoner om virksomhetene publiseres fortløpende når vi mottar dem:

Informasjonsmøte

Velkommen til informasjonsmøte fredag 19. mars kl. 14:00 - 15:30 på Zoom. Vi starter møte med informasjon om praksis og søknadsprosessen. Videre har praksisvirksomhetene fått 5 min til å presentere sin praksisplass og til å ta imot spørsmål fra dere.

https://stavanger.zoom.us/j/63478816370?pwd=VTE4aXRYMzlGd1FVenAwRVVTMS9zZz09 (Lenker til en ekstern side.)

Meeting ID: 634 7881 6370 Password: 790972

Søknadsfrist

6. april 2021.

Slik søker du

  • Skriv individuelle søknader til de virksomhetene du ønsker å søke deg til. Du kan skrive søknader til maks tre virksomheter.
  • I et eget dokument oppgir du hvilke virksomheter du helst ønsker praksis hos – rangert fra første- til tredjeplass. Dette dokumentet blir ikke videresendt av UiS til virksomhetene.
  • Av og til er det mange søkere til en og samme virksomhet. For å øke sjansene dine for å få tilbud om praksisplass, oppgir du i prioriteringsdokumentet om du ønsker at vi sender en generell jobbsøknad til andre virksomheter enn de du har oppgitt i prioriteringslisten din. I så tilfelle, skriver du også en generell jobbsøknad, som du legger ved.
  • Hent ut karakterutskriften din fra første semester.
  • Skriv CV.
  • Søk ved å sende alle dokumentene som separate PDF-filer til post-ims@uis.no.

Opptakskrav

Studenter med opptak på masterprogrammet i endringsledelse eller energi, miljø og samfunn, som har oppnådd minst karakteren C som et gjennomsnitt i emnene i 1. semester, kvalifiserer for opptak til emnet.

Møter du kravene ovenfor, blir du vurdert på grunnlag av søknaden og CV-en du sender inn. Normert studieprogresjon blir vektlagt. Dersom praksisvirksomheten ønsker det, blir du kalt inn til et jobbintervju.

Det er ikke gitt at alle som søker på praksisemnet, får tilbud om jobbintervju hos alle virksomhetene de søker til, ei heller at alle får tilbud om praksisplass. Blir du ikke tatt opp på praksisemnet, må du ta andre valgemner.

Vil du vite mer?

Kontakt emneansvarlig Elin Merethe Oftedal.