Amal studerer reiselivsledelse

Drømmen er å starte et reisebyrå som tilbyr opplevelser i Norge og Midtøsten.

Published Endret
Amal Kamal, student reiselivsledelse

Navn, alder, hjemsted, studieprogram

Amal Alhaj Abdulmajid, 29 år, fra Syria. Jeg studerer reiselivsledelse bachelor.

Hvorfor valgte du å studere reiselivsledelse ved UiS?

Jeg er veldig glad i å jobbe med mennesker og å bli kjent med nye folk som har forskjellige bakgrunn, jeg vil gjerne lære om nye kulturer og land. Ikke minst liker jeg å reise og se verden. Reiselivsledelse er et internasjonalt studium som åpner mange muligheter både for arbeid og videreutdanningen i ulike land. Jeg får god kompetanse både i reiseliv og ledelse, slik jeg kan jobbe i svært mange ulike stillinger både i offentlig og privat sektor.

Før jeg begynte å studere reiselivsledelse ved UiS, valgte jeg å ta enkeltemner for å vite hvilken studieretning jeg skulle velge. Jeg ville også bli kjent med universitetet. Jeg opplevde et godt studentmiljø med kjekke og sosiale arrangementer. Det var veldig lett å få nye venner!

Hvilke emner liker du best på reiselivsledelse bachelor?

Serviceledelse, markedsføring og kommunikasjon i serviceorganisasjon.

Hvordan inngår bærekraftig reiseliv i studieplanen?

Første semester har vi et emne som heter innføring i reiseliv, her lærer vi om sentrale faglige og yrkesetiske utfordringer innenfor reiselivet. I tredje semester har vi emnet Responsible Tourism and Ethics, som tar for seg tema som er kritiske for turisme som næring, slik som virkninger av turisme, etiske prinsipper og konflikter. Du kan også ta et valgfritt emne som heter Corporate Social Responsibility in service organizations - a leadership perspective.

Hva er din drømmejobb?

Drømmejobben min er å åpne mitt eget reisebyrå som tilbyr opplevelser i Norge og Midtøsten.