World Anti-Bullying Forum 2025

Onsdag 11. juni kl. 09:00 - Fredag 13. juni kl. 15:30,
Stavanger Forum, Gunnar Warebergs gate 13.

Verdens største konferanse om mobbing kommer til Stavanger og UiS.

Publisert Sist oppdatert
logo

Aldri før har så mange barn og unge rapportert om mobbing i Norge. Internasjonalt er omfanget av mobbing også økende. Nå skal forskere, beslutningstakere, lærere, pedagoger, elever og andre interessenter samles for å dele kunnskap, beste praksis og strategier for å forebygge og håndtere mobbing under World Anti-Bullying Forum.

– Mobbing vil bli belyst med utgangspunkt i perspektiver fra flere ulike fagfelt, og denne konferansen vil være særlig relevant for de som jobber i og med barnehager og skoler, sier leder for konferansen, Hildegunn Fandrem.

Hildegunn Fandrem
Hildegunn Fandrem gleder seg til konferansen sparkes i gang. Foto: Elisabeth Tønnessen.

WABF er verdens største konferanse om mobbing, og er i tillegg den eneste konferansen som fokuserer kun på dette temaet. Det er Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning (Læringsmiljøsenteret) ved Universitetet i Stavanger (UiS) har fått æren av å være vertskap for World Anti-Bullying Forum 2025. Konferansen arrangeres i samarbeid med lærerutdanningene ved UiS, Kunnskapssenter for Utdanning og Partnerskap mot mobbing.

Verdensledende forskere

Fandrem forteller at deltagerne på konferansen kan se frem til et spennende program med kjente navn på listen blant hovedforedragsholderne, blant annet Robert Thornberg og Anthony Peguero. De er begge blant verdens fremste forskere innen mobbing. Programmet består av presentasjoner, paneldebatter, posters og workshops, som dekker ulike aspekter ved mobbing, og hva som kreves for at alle barn og unge skal oppleve trygge, gode og inkluderende oppvekstmiljø.

– Målet vårt er å bidra til at forskning og praksis i større grad kobles sammen, og det tror jeg vi skal få til med flere symposium og workshops på programmet der både forskere og deltagere fra praksisfeltet bidrar sammen, sier Fandrem. 

Portrettfoto Janne Støen.
– Målet er å løfte frem spesielt hvordan norske barnehager og skoler jobber for å forebygge mobbing og utenforskap, sier Janne Støen.

Stort oppmøte fra praksisfeltet

Det er ikke vanlig at slike konferanser henvender seg mot praksisfeltet i så stor grad som WABF 2025, skal vi tro lederen for konferansens komité for praksisrettet bidrag. 

– På WABF 2025 håper vi å kunne synliggjøre sammenhengen mellom forskere, beslutningstakere, utdanningssektoren og fritidsaktiviteter, sier Janne Støen. 

Hun forteller at dette var grunnen til at de har invitert ansatte i utdanningssektoren til å bidra med presentasjoner for å fortelle om sine erfaringer. 

– Målet er å løfte frem spesielt hvordan norske barnehager og skoler jobber for å forebygge mobbing og utenforskap, sier hun. 

På WABF 2025 håper vi å kunne synliggjøre sammenhengen mellom forskere, beslutningstakere, utdanningssektoren og fritidsaktiviteter

Janne Støen
Fakta om World Anti-Bullying Forum

- Verdens største konferanse om mobbing
- Arrangeres i Stavanger 11. – 13. juni
- Over 700 deltakere fra 50 forskjellige land
- Forskere, myndigheter og praksis samles for å ta tak i en av de største utfordringene i skolesektoren
- Uvanlig at så mange fra praksis bidrar – det er spennende å få til samtaler og diskusjoner mellom forskning og praksis
- Norge er et spennende land når det kommer til arbeid mot mobbing:
- Forskning og arbeid mot mobbing startet i Norge
- Norge har generelt mange forskningsmiljø som forsker på mobbing

For pressen

Er du presse og ønsker akkreditering eller har spørsmål om arrangementet?

Kontakt kommunikasjonsrådgiver Ina Midttveit:
E-post: ina.midttveit@uis.no
Telefon: 99 59 41 88