Stor interesse for ny master i forretningsjus

Jusstudiene på Handelshøgskolen ved UiS gjør det skarpt i årets opptak. Bachelor i rettsvitenskap setter rekord og det nye masterprogrammet i forretningsjus har gode søkertall.

Published Sist oppdatert

Det viser tall fra Samordna opptak som ble offentliggjort fredag 23. april. Med 300 primærsøkere har bachelorutdanningen i rettsvitenskap en økning på hele 39,5 prosent fra i fjor. En primærsøker er en søker som har utdanningen som sitt førstevalg. 

Bachelor i rettsvitenskap er stadig blant de mest populære studiene ved UiS, noe som viser at utdanningen er svært attraktiv. Dette gir oss motivasjon til å fortsette å tilby en utdanning som holder høy kvalitet slik at vi innfrir studentenes forventninger, sier studieprogramleder Lana Bubalo.

Hun tror den store økningen i antall søkere kan skyldes endringen i gradsforskriften som åpner for at UiS kan tilby en master i rettsvitenskap

– Dette kan gi studentene mer forutsigbarhet og bedre muligheter for å fortsette utdanningen sin etter fullført bachelorgrad, forklarer Bubalo. 

Forretningsjus populært 

Interessen er også stor for det nye masterstudiet i forretningsjus som Handelshøgskolen ved UiS tilbyr fra høsten 2021. Dette er en juridisk utdanning med økonomifokus som gir studentene spesialkunnskap om forretningsjuridiske emner. 137 søkere kjemper om de 27 plassene på programmet.

– Vi er svært fornøyde med søkertallene til det nye masterprogrammet i forretningsjus. Dette er et studium som gir studentene ettertraktet tverrfaglig kompetanse, og vi gleder oss stort til å ta imot det første kullet, sier Bubalo. 

Dekan Ola Kvaløy er også svært fornøyd med interessen for programmet. 

– Det er selvsagt veldig gledelig, men heller ingen overraskelse, at vår nye master i forretningsjus får så gode søkertall. Vi tilbyr simpelthen emner som studentene og arbeidslivet etterspør, sier Kvaløy. 

Stor økning i internasjonale studenter 

Søkertallene til økonomistudiene holder seg relativt stabile. Bachelor i økonomi og administrasjon har en liten nedgang fra rekordåret i fjor, men uavhengig av dette er søkertallene høye. Utdanningen er den tredje mest søkte ved UiS i Samordna opptak med 552 primærsøkere. 

Masterprogrammet i økonomi og administrasjon har samlet sett en liten økning, drevet av en sterk fremgang i internasjonale søkere. 

– Det er som alltid stor interesse for studiene våre i økonomi og administrasjon. Spesielt interessant i år er den sterke økningen i antall internasjonale primærsøkere på hele 44 prosent. Dette beriker studieprogrammet vårt, mener Kvaløy. 

Tollstudiet er den store vinneren

Det er bachelorutdanningen i toll, vareførsel og grensekontroll som gjør det aller best ved UiS i år, og ingen andre studier i Norge har flere primærsøkere per studieplass.  

– Det er fantastisk å se hvor gode søkertallene til tollutdanningen er. Dette er et spennende studium som vi på Handelshøgskolen ved UiS er stolte av å samarbeide med Det teknisk-naturvitenskapelig fakultet om, sier Kvaløy.

Tekst: Silje Marnburg Ellefsen

Se søkertallene fra nasjonalt og internasjonalt opptak under bildet.

Søknadstall nasjonalt opptak 2021

StudiumPrimærsøkere per studieplassAntall primærsøkereStudieplasser
Rettsvitenskap bachelor5,030060
Økonomi og administrasjon bachelor2,4552228
Forretningsjus master5,113727
Økonomi og administrasjon master – Anvendt finans7,615220
Økonomi og administrasjon master – Ledelse i en digital økonomi3,16120
Økonomi og administrasjon master – Næringsutvikling og innovasjon2,85620
Økonomi og administrasjon master – Strategisk markedsføring2,24320
Økonomi og administrasjon master – Økonomisk analyse5,711320
Regnskap og revisjon master4,515635

Søknadstall internasjonalt opptak 2021

StudiumPrimærsøkere per studieplassAntall primærsøkereStudieplasser
MSc in Business Administration – Applied Finance19,119110
MSc in Business Administration – Business Development and Innovation22,522510
MSc in Business Administration – Economics6,96910
MSc in Business Administration – Leadership in a Digital Economy6,76710
MSc in Business Administration – Strategic Marketing and Analytics16,816810