Fagside for Handelshøgskolen UiS

Her finner du ressurser som gir deg tilgang til økonomiske data, statistikk, juridiske kilder og markedsanalyser. Fra biblioteket kan du få søkeveiledning og tilgang til forsknings- og fagressurser for studenter og ansatte ved Handelshøgskolen UiS.

Publisert Sist oppdatert
Spesialbibliotekar
51831916
Divisjon for forskning
Universitetsbiblioteket i Stavanger

Databaser og faglitteratur

Biblioteket har tidsskrifter og databaser som gir deg tilgang til økonomiske data, statistikk, juridiske kilder og markedsanalyser.

Husk å koble deg til med tilgang hjemmefra for å få tilgang dersom du ikke er på campus. Ta kontakt på ub@uis.no dersom du finner noe vi ikke har tilgang til, så undersøker vi om vi kan skaffe det til deg.

Refinitiv Workspace (Eikon) gir enkel tilgang til nyheter, data, og analyser innen finansmarkedet.

Studenter og phd-kandidater ved UiS kan installere Refinitiv Workspace (Eikon) med DataStream på egen datamaskin. For å få tilgang må det søkes om lisens. Du må bruke student- eller ansatt e-post fra UiS når du søker om lisensen.

Ved stor pågang vil bachelorstudenter få redusert tid ned til 14 dager.
Masterstudenter og phd-kandidater får 30 dager.

For brukerguider og hjelp kan du bruke Refinitiv Learning Center.

Finn kreditt- og markedsinformasjon om norske selskap. Med Proff Forvalt får du tilgang til utvidet firma- og regnskapsinformasjon om norske selskap. I Proff Forvalt finner du totaloversikt over alle norske firma, leverandørsjekk, konkurrentanlyse og segmenteringsverktøy.

Ta kontakt i skranken eller på e-post for å få brukernavn og passord. OBS: kun 3 brukere samtidig.

I Oria finner du oversikt over hvilke databaser som er aktuell innen økonomi, ledelse og jus. Noen av databasene er åpent tilgjengelig, men de fleste trenger du UiS-tilgang for å kunne bruke.

Bruk tilgang hjemmefra for å få tilgang hvis du ikke er på campus.

Anbefalte databaser:

I biblioteket har vi en rekke trykte tidsskrifter, og du får tilgang til alle våre elektroniske tidsskrifter med tilgang hjemmefra. I Oria kan du søke etter tidsskrifter og du finner også alfabetisk oversikt over alle våre tidsskrift.

Med Browzine får du oversikt over tidsskriftene du trenger, og du kan lage en egen bokhylle med tidsskriftene du ønsker å lese og følge med på. Browzine kan også lastes ned hvis du ønsker tilgang til din egen tidsskrifthylle på mobil eller nettbrett.

Gå til Oria for mer informasjon om våre avistilganger.

Du finner oversikt over alle ordbøkene vi har elektronisk tilgang til i Oria.

Skrivehjelp

Biblioteket tilbyr flere tjenester som hjelper deg med å komme i gang og ivareta viktige elementer i oppgaveskrivingen.

Kilder og henvisninger

Ved Handelshøgskolen brukes vanligvis siteringsstilen APA 7th. Kildekompasset gir en god innføring med eksempler på hvordan føre ulike kilder i teksten og referanselisten i APA 6th og APA 7th.

Oppgaveskriving

Du kan få hjelp i oppgaveskriving fra studentmentorer i Studieverkstedet. De tilbyr også skrivegrupper for masterstudenter. Du finner tidligere studentoppgaver i UiS sitt vitenarkiv Brage, både på bachelor- og masternivå. Disse oppgavene kan brukes til inspirasjon, men vær obs på at disse kan ha karakter mellom A og E.

Forskningshjelp

Når du skal i gang med et større forskningsprosjekt er det mange ting å tenke på. Biblioteket hjelper deg med litteratursøk, datahåndtering og nyttige programmer og verktøy med mer.

Litteratursøk

Dersom du skal i gang med et større forskningsprosjekt kan jeg hjelpe deg med å komme i gang med ditt litteratursøk. Ansatte, stipendiater og masterstudenter kan bestille søke-veiledning.

Programvare

Vi anbefaler å ta i bruk en referansehåndteringssverktøy og andre nyttige programmer som hjelper deg i forskningsprosessen. Vi tilbyr kurs i: Endnote: referanshåndteringsprogram tilbudt via UiS. Zotero: gratis referansehåndteringsprogram. NVivo: hjelper deg behandle kvalitative data Rayyan: hjelper deg å gjennomgå referansene til din litteraturstudie

Systematisk søk

Et systematisk litteratursøk er et omfattende og godt planlagt søk i databaser og andre aktuelle kilder. Hensikten er å finne så mye litteratur som mulig på et felt. Søkene skal være dokumenterte og etterprøvbare.

Ansatte, stipendiater og masterstudenter ved UiS kan bestille individuell veiledning for søk og systematiske søk. Ta kontakt dersom du trenger søkehjelp. For å få best mulig utbytte av en søkeveiledning er det viktig at du kommer forberedt.

Før du søker:

  • Definer hovedelementene i søkestrategien
  • Velg relevante fagdatabaser
  • Finn relevante søketermer: Fagtermer, nøkkelord
  • Bestem avgrensinger
  • Bruk metodefiltre hvis de finnes i databasen

Mer om systematisk søking:

Her finner du lenker til relevante sider som kan gi deg tips og råd om hvordan man gjør systematiske søk. Noen av lenkene er til helsefaglige sider, men de kan likevel være relevante for andre fagdisipliner.