Feiret fullført helsevitenskapelig mastergrad

Endelig kunne masterstudentene ved Det helsevitenskapelige fakultet slippe jubelen løs. Etter innlevering av masteroppgavene deltok de på en høytidelig avslutningsseremoni i Kjell Arholms hus for å motta sine vitnemål.

Publisert Sist oppdatert

Dekanen: – Dere har levert

Dekan Eldar Søreide åpnet seremonien med å ønske kandidatene og deres gjester velkommen. Han berømmet studentene for innsatsen og fremhevet at det å fullføre en mastergrad er et bevis på både utholdenhet, faglig dyktighet og personlig vekst. Han benyttet også anledningen til å takke fagmiljøet ved fakultetet, samt venner og familie som har støttet studentene underveis.

Mann som holder foredrag
Dekan Eldar Søreide åpnet seremonien med en varm velkomst til kandidatene og deres gjester.

Ministeren gratulerte kandidatene

Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun, som selv er fra Stavanger, holdt dagens hovedtale. Hun gratulerte de nyutdannede og pekte på at helsetjenesten står overfor store og komplekse utfordringer i årene som kommer. Da er det avgjørende med fagfolk som ikke bare har praksiserfaring, men også solid teoretisk kunnskap og evne til kritisk refleksjon.

Kvinne som holder foredrag.
Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun holdt hovedtalen og gratulerte de nyutdannede. Hun understreket viktigheten av fagfolk med både praktisk erfaring og solid teoretisk kunnskap, og oppfordret studentene til å bruke stemmen sin for å utvikle helsetjenestene videre.

Nordtun oppfordret studentene til å bruke stemmen sin i utviklingen av helsetjenestene – både for pasientenes beste og for å styrke fagmiljøene de nå trer inn i. Hun minnet også om at utdanning og forskning må spille sammen for å møte fremtidens behov i helsesektoren.

Hilsener fra kommune og helseforetak

Øyvor Sønstabø, kommunalsjef for levekår i Sola kommune, ønsket kandidatene lykke til og trakk frem hvor viktig det er for kommunene å ha tilgang på helsepersonell med høy utdanning. Hun uttrykte også stolthet over at flere allerede hadde takket ja til jobbtilbud i regionen.

Kvinne som holder foredrag.
Øyvor Sønstabø, kommunalsjef i Sola kommune, ønsket kandidatene lykke til og uttrykte stolthet over at flere allerede hadde takket ja til jobb i regionen.

Elisabeth Farbu, viseadministrerende direktør ved Helse Stavanger, understreket at masterkompetanse gir helsevesenet et løft både faglig og organisatorisk. Hun pekte på hvordan ny kunnskap kan bidra til bedre pasientbehandling, sterkere fagmiljø og mer målrettet utviklingsarbeid.

Kvinne som holder foredrag.
Elisabeth Farbu, viseadministrerende direktør ved Helse Stavanger, fremhevet at masterkompetanse styrker både pasientbehandling, fagmiljø og utviklingsarbeid.

Ida Helene Mykkeltveit, avdelingsleder ved Det helsevitenskapelige fakultet, holdt hilsen på vegne av de vitenskapelig ansatte. Hun trakk frem at studentene gjennom utdanningen har lært å utfordre etablerte sannheter, og oppfordret dem til å ta med seg nysgjerrigheten og refleksjonen videre inn i arbeidslivet.

Kvinne som holder foredrag.
Ida Helene Mykkeltveit oppfordret kandidatene til å ta med seg nysgjerrigheten og refleksjonen videre inn i arbeidslivet.

Studentenes stemme

Svein Andre Hatleskog, student ved Master i Prehospital Critical Care, holdt en varm og personlig hilsen på vegne av kandidatene. Han beskrev studietiden som utfordrende, men svært lærerik – og understreket at faglig trygghet er noe man bygger i fellesskap med både medstudenter og lærere.

Mann som holder foredrag.
Svein Andre Hatleskog holdt en personlig tale på vegne av kandidatene, og fremhevet hvordan kunnskap og fellesskap gir trygghet i krevende situasjoner.

Når en står i krevende situasjoner preget av tidspress og alvorlige pasientforløp, er det nettopp kunnskapen fra utdanningen og fellesskapet i fagmiljøet som gir trygghet til å ta riktige beslutninger.

Utdeling, feiring og fotografering

Etter talene fikk hver kandidat utdelt en skriftlig hilsen og rose fra studieprogramleder og Dekan. Deretter marsjerte alle kandidatene ut i lang rekke bak dekan. Ute ble det tatt gruppebilder for hvert enkelt studieprogram. Smilene satt løst, og stemningen var preget av både stolthet og lettelse over å ha fullført en krevende, men givende utdanningsreise.

Kvinne som får blomst

Student mottar rose fra Dekan Eldar Søreide.

Mann som leder menneskeflokk

Dekan Eldar Søreide ledet utmarsjen etter seremonien.

Smilende studenter i finklær

Master i anestesisykepleie.

Smilende studenter i finklær

Master i intensivsykepleie

Smilende studenter i finklær

Master i operasjonssykepleie.

Smilende studenter i finklær

Master i helsesykepleie.

Smilende studenter i finklær

Master i helsevitenskap.

Smilende studenter i finklær

Master i jordmorfag.

Smilende studenter i finklær

Master i Prehospital Critical Care.

Smilende studenter i finklær

Master i rus- og psykisk helsearbeid.

Avgangsstudentene ser tilbake

Tonje Handeland forteller at det føles veldig godt å ha fullført mastergraden. Hun er stolt over egen innsats, og trekker særlig frem masteroppgaven som et høydepunkt. Det å få fordype seg i ett tema og kjenne på eierskap til prosjektet opplevde hun som både utviklende og meningsfullt.

Hun beskriver klassemiljøet som tett og støttende, og mener små klasser gjør det lettere å bygge nære relasjoner. Ifølge henne er det noe helt spesielt med operasjonssykepleie som fagfelt – både spennende, utfordrende og utrolig givende i møte med pasientene.

To smilende studenter i finklær
Fra venstre: Tonje Handeland og Ada Ivesdal er stolte over å ha fullført mastergraden sammen. Nå går de rett ut i jobb ved Stavanger Universitetssjukehus, klare til å bruke kompetansen sin i praksis.

Medstudent Ada Ivesdal syntes seremonien var høytidelig og stemningsfull. Hun trekker særlig frem hovedtalen fra kunnskapsministeren som en sterk og inspirerende opplevelse, og mener det var en verdig markering etter to intensive år.

Tonje og Ada skrev masteroppgaven sammen, og sier samarbeidet har vært veldig godt.

– Vi har i hvert fall ikke blitt uvenner, sier de smilende.

Begge går nå rett ut i jobb ved Stavanger Universitetssjukehus. Tonje begynner på ortopedisk avdeling, mens Ada skal jobbe med generell kirurgi på sentraloperasjon. De er klare for å bruke kompetansen fra studiet i praksis – og for å lære enda mer.

Fornøyde avgangsstudenter fra master i helsesykepleie

For Lina Høyland Opedal er følelsen av å være ferdig med masteren først og fremst preget av lettelse og glede. Hun ser nå frem til noen ukers velfortjent ferie før hun i høst begynner i skolehelsetjenesten i Ullensvang kommune. Lina har vært bosatt i Ullensvang gjennom hele studiet, og har reist til Stavanger i forbindelse med samlingene.

Det beste minnet hennes fra studietiden er det gode samholdet i klassen. Hun forteller om en gruppe som har støttet hverandre, delt erfaringer og løftet hverandre opp – også gjennom krevende perioder.

To smilende studenter i finklær
Fra venstre: Ingvild Vintertun Bleie og Lina Høyland Opedal setter pris på det gode samholdet i klassen. Nå går de videre til jobb i Ullensvang, styrket både faglig og personlig etter masterstudiet.

Ingvild Vintertun Bleie er enig i at klassemiljøet har vært en viktig bærebjelke. Hun syntes seremonien var både fin og verdig, og mener det er viktig å markere avslutningen på en så omfattende utdanning. Hun jobber allerede ved helsestasjonen i Ullensvang og kommer til å fortsette der.

Begge understreker at det å ta en master i helsesykepleie ikke bare har gjort dem faglig sterkere, men også større trygghet i yrkesrollen.

De anbefaler kommende kull å delta på avslutningsseremonien, og sier det var en verdig måte å sette punktum for studietiden på.

Tekst: Eigil Kloster Osmundsen

Foto: Carina Johansen

Aktuelt fra Det helsevitenskapelige fakultet

Ny doktorgrad belyser biomarkører og sykdomsutvikling ved Lewy legeme-sykdommer

Maria Camila Gonzalez Velez har forsket på biomarkører hos 1000 nydiagnostiserte Parkinson-pasienter.

Såkornprosjekt skal styrke pårørendeperspektivet i høyere utdanning

Pårørendesenteret i gang med å lage flere simuleringsscenarier for VR-briller i 3D, der fokus er samhandling mellom hels...

Vemodig farvel da paramedisinstudenter markerte fullført bachelorgrad

Fredag 23. mai ble en milepæl for tredjeårsstudentene ved bachelorprogrammet i paramedisin ved Det helsevitenskapelige f...

Nytt løft for demensomsorg og eldres helse

Det helsevitenskapelige fakultet ved UiS lanserer to nye, digitale masteremner som skal styrke helsepersonells kompetans...

Ny runde med såkornmidler fra HelseCampus

Såkornmidlene gjelder innovasjonsprosjekt innen de strategiske satsningsområdene simulering, samhandling og sikkerhet. U...

Er spørreskjema nyttig for oppfølging etter operasjon av ankelbrudd?

Michael Quan Nguyen har forsket på om spørreskjemaet Manchester-Oxford Foot Questionnaire egner seg for oppfølging av pa...

UiS-dosent tildelt Florence Nightingale-medaljen

Ingrid Tjoflåt har arbeidet i mange ulike krigs- og konfliktområder i verden gjennom mer enn 20 oppdrag for Røde Kors. N...

Feministisk engasjement på campus: Kvinnegruppa Ottar besøkte UiS

Kvinnegruppa Ottar besøkte det helsevitenskapelige fakultet ved UiS 8. april for å dele ut Venninnemanualen og sette søk...

Ny innsikt i pasientsikkerhet og digital helse: Høydepunkter fra SHAREs fagmøte

SHARE – Senter for kvalitet og sikkerhet i helsetjenesten – sitt fagmøte 19. Februar 2025 belyste sentrale temaer innen ...

Fra øvelse til virkelighet: Simulering gir bedre hjerneslagbehandling

Ved akutt hjerneslag teller hvert minutt. Rask behandling kan avgjøre utfallet. Soffien Chadli Ajmi har forsket på hvord...

Tett oppfølging og praktisk læring i nytt valgemne

Vestlandslegen-studenter i Stavanger har fått en unik mulighet til å fordype seg i prehospital akuttmedisin og ultralyd....

Praktisk ferdighetstrening om muskel- og skjelettskader gjennom Vestlandslegen

Medisinstudenter på fjerde studieår ved Universitetet i Bergen (UiB) får nå en unik mulighet til å utvikle praktiske fer...

Betre koordinering av helsetenester for personar med alvorlege psykiske lidingar

Jorunn Nærland Skjærpe har forska på korleis helsepersonell koordinerer tenester for personar med alvorlege psykiske lid...

Fra sykehus til hjem: Digital oppfølging for bedre egenomsorg

Hvordan kan digital oppfølging hjelpe pasienter med kroniske sykdommer etter sykehusopphold? Den 6. mars 2025 disputerer...

Stor interesse for karrieredag ved Universitetet i Stavanger

Onsdag 8. januar 2025 samlet sykepleiestudenter seg i foajeen til Kjell Arholms hus for å delta på karrieredagen. Arrang...

Kommende og gjennomførte disputaser ved UiS

På denne sida ser du kalenderen for kommende disputaser ved Universitetet i Stavanger. Du finner også en oversikt over d...

Jan Magnus skal bli helsesykepleier

Jan Magnus Rykkvin (42) tar en mastergrad ved Universitetet i Stavanger. Han vil bli helsesykepleier.

Ny podkastserie skal styrke etisk refleksjon i jordmorutdanninga

Gjennom forskingsprosjektet Caring Futures har forskarar ved Universitetet i Stavanger og Stavanger universitetssjukehus...

TOPP-N: Veiledning for praksislærere

TOPP-N er et veilednings- og vurderingsverktøy, som brukes i praksisemnene ved sykepleie.

TOPP-N: Veiledning for praksisveiledere

TOPP-N er et veilednings- og vurderingsverktøy, som brukes i praksisemnene ved sykepleie.